Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Spāņu frizieri dumpojas pret autortiesību aģentūru

Spānijas Katalonijas reģiona frizieru saloni ir sākuši kampaņu, lai izvairītos no autortiesību nodevas maksāšanas par radiostaciju atskaņošanu salonos — tie savus klientus aicinājuši ierasties ar personiskajiem mūzikas atskaņotājiem.

Kampaņu vada katalāņu frizieru asociātija Fedcat. Tā iebilst pret Spānijas Autoru un redaktoru prasību ik mēnešus par radiostaciju atskaņošanu maksātu 12 eiro. Fedcat norāda, ka situācija nav normāla, jo frizieri no mūzikas atskaņošanas nekādu naudu iegūst, līdz ar to tiem nav pamata par to maksāt pašiem.

Dumpošanās sākās pēc tam, kad autortiesību sargi pret kādu friziersalonu sāka prāvu, jo tas bija atteicies noslēgt līgumu un maksāt nodevu.

Fedcat preses pārstāvis Hosē Marija Figveress laikrakstam Barcelona Reporter stāstīja, ka salonu īpašnieki vienkārši vēlas radīt saviem klientiem laipnu atmosvēru, lai viņi pie friziera justos kā savās mājās.

Savukārt autortiesību sargi stāsta, ka viņi tikai aizsargā mūziķu intelektuālās tiesības, kas nozīmē, ka par šo darbu publisku atskaņošanu ir jāiekasē nauda.