Krievu akrobāti apvainojas un pamet Montekarlo cirka festivālu

Ar skandālu noslēdzies ikgadējais Montekarlo cirka festivāls – krievu akrobātu trupa, kurai nav tikusi cerētā balva, apvainojusies un pametusi pilsētu jau pirms paraugdemonstrējumiem. Festivāla organizētāji gan likuši saprast, ka paši aicinājuši krievu māksliniekus doties projām, jo viņi radījuši neciešamu atmosfēru.

"Viņi ļoti slikti uzvedās visu mēģinājumu laikā, vēlējās visus komandēt," sarunā ar RIA Novosti sacījis festivāla viceprezidents un mākslinieciskais direktors Urss Pilss. Uz noslēguma pasākumu nav ieradies arī Krievijas pārstāvis žūrijā Maksims Ņikuļins, taču par viņa prombūtnes iemesliem skaidru ziņu nav.

34. cirka mākslas festivālā, kas 14. janvārī sākās Montekarlo, Krieviju pārstāvēja akrobātu trupa Vjačeslava Čerņijevska vadībā, kas bija pārliecināta, ka iegūs galveno

balvu – Zelta klaunu. Tomēr žūrija sprieda citādi, visaugstāk novērtējot britu lauvu dresētāja Mārtina Leisija un Ķīnas akrobātu trupas priekšnesumu. Krievu akrobātiem gan tika piešķirta žūrijas speciālbalva, taču tas viņu sašutumu par notikušo nav mazinājis, un uzreiz pēc rezultātu paziņošanas trupas pārstāvji kļuvuši ļoti kašķīgi.

Festivāla priekšsēdētāja, Monako princese Stefānija, minējusi vairākus argumentus, kādēļ šiem akrobātiem nav piešķirta galvenā balva. Pirmkārt, ar ļoti līdzīgu priekšnesumu trupa jau uzstājusies un uzvarējusi 2000. gadā. Otrkārt, akrobāti lielu akcentu likuši uz krievu folkloras izmantošanu, piemirstot, ka uzstājas ārzemnieku priekšā. "Krievu dziesma, liels uzraksts Moskovskoje vremja – neviens nesaprata, ko tas nozīmē. Nesaprata ne vietējā publika, ne žūrija... Kaut gan viņiem bija gan labi triki, gan labs priekšnesums, un tieši tāpēc tika piešķirta žūrijas īpašā balva – viena no svarīgākajām festivālā," skaidrojis arī U. Pilss.

Svarīgākais