Lietuva: NATO klātbūtne palielinās drošību

© F64

NATO spēku pastāvīga klātbūtne Lietuvā palielinātu valsts drošību un aizsardzības spējas, paziņojis Lietuvas aizsardzības ministrs Jozs Oleks.

"NATO spēku un militārā aprīkojuma izvietošana Lietuvā ir viens no mūsu aizsardzības politikas mērķiem, kas vairotu drošību un aizsardzības spējas," komentējot ASV Aizsardzības ministrijas ieceri par smagā bruņojuma izvietošanu Baltijas valstīs un Austrumeiropā, sacīja Oleks.

Ministrs arī uzsvēra, ka Lietuva strādā pie tā, lai uzlabotu apstākļus sabiedroto spēku klātbūtnei, tostarp nodrošinot NATO militārā aprīkojuma izvietošanai nepieciešamo infrastruktūru.

Sestdien laikraksts "The New York Times", atsaucoties uz ASV un to sabiedroto amatpersonu teikto, vēstīja, ka Pentagons vairākās Baltijas un Austrumeiropas valstīs plāno izvietot tankus, kājnieku kaujas mašīnas un citu smago bruņojumu, kā arī līdz 5000 karavīru, šādi cenšoties atturēt Krieviju no tālākas agresijas Eiropā.

Pentagona priekšlikumam vēl ir jāsaņem ASV aizsardzības ministra Eštona Kārtera un Baltā nama apstiprinājums.

Pasaulē

Astronomi ir novērojuši milzīgu strūklu pāri, kas izplūst no supermasīva melnā cauruma 7,5 miljardu gaismas gadu attālumā no Zemes. Megastruktūra aptver 23 miljonus gaismas gadu, padarot šīs melnā cauruma strūklas par lielāko jebkad redzēto, liecina jauni pētījumi, kas publicēti žurnālā “Nature”.

Svarīgākais