Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Štrauss-Kāns attaisnots apsūdzībās sutenerismā

© scanpix

Francijas tiesa piektdien attaisnojusi bijušo Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Štrausu-Kānu apsūdzībās par sutenerismu.

 

Štrauss-Kāns tiesā noliedza, ka būtu zinājis, ka sievietes, ar kurām kopā viņš piedalījās orģijās, ir prostitūtas.

Prostitūcija Francijā ir legāla, bet sutenerisms, tostarp prostitūcijas veicināšana, labuma gūšana no tās vai prostitūcijas organizēšana, ir noziegums.

Štrauss-Kāns bija augstākā amatpersona no 14 sutenerismā, dažos gadījumos arī krāpšanā apsūdzētajiem. Viņa ierašanās tiesā piesaistīja žurnālistu un ziņkārīgo pūļus. Līdz pusei kailas feministes metās uz viņa automašīnu, kad viņš atbrauca uz tiesu.

Šī tiesa bija kārtējā lieta, kas ļāva ieskatīties aiz guļamistabas durvīm cilvēkam, kurš kādreiz bija potenciāls sāncensis cīņā par prezidenta krēslu bijušajam Francijas prezidentam Nikolā Sarkozī.

Viņa izredzes tika iznīcinātas, kad Štrauss-Kāns 2011.gadā ar lielu skandālu bija spiests atkāpties no SVF izpilddirektora amata, jo viņš tika apsūdzēts Ņujorkas viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumā. Lai gan pēcāk viņam izdevās panākt izlīgumu ar istabeni, pār Štrausu-Kānu nobira virkne citu apsūdzību saistībā ar seksuāla rakstura noziegumiem.