Kanādā pazudis Stenlija kauss

© Scanpix

Lidostas darbinieku kļūdas dēļ profesionālā hokeja iekārojamākā trofeja - Stenlija kauss - svētdien uz pāris stundām izzudusi no tās glabātāja redzesloka, jo nosūtīta nevis uz Vankūveru, bet gan Toronto.

Maiks Bolts, kurš par Stenlija kausa pārvadāšanu ir atbildīgs jau desmit gadus, sarunā ar Canadian Press stāstījis, ka, par laimi, uzraukties viņam neesot bijis laika, jo trofejas atrašanās vieta ātri vien noskaidrota.

Uz gaidāmo ziemas olimpisko spēļu galvaspilsētu Vankūveru Stenlija kauss vests, lai to demonstrētu kādā labdarības pasākumā. "Tas bija ļoti vienkāršs lidojums no Ņūarkas Ņūdžersijā uz Vankūveru, bez jebkādas pārsēšanās un es negaidīju, ka var rasties kādas problēmas," stāstījis M. Bolts, kurš gandrīz 90 centimetrus augsto un 15,5 kilogramus smago kausu nodevis bagāžā, turklāt pārliecinājies, ka tas reģistrēts kā augstas prioritātes nestandarta bagāža.

Īsi pēc ierašanās Vankūverā viņš dzirdējis savu vārdu izskanam lidostas paziņojumu translācijā. "Domāju, ka man gatavo kādu īpašu uzņemšanu, ka kausu saņemšu nevis bagāžas izsniegšanas vietā, bet kaut kur citur, taču nekā - izrādās, viņi tikai vēlējās mani informēt, ka es savu bagāžu nesaņemšu," sūkstījies M. Bolts. Viņam paskaidrots, ka Ņūarkas lidostā uz bagāžas uzlīmēti gan Vankūveras gan Toronto lidostu kodi un kauss nokļuvis Toronto.

M. Bolts atminējies, ka šī ir tikai otrā reize, kad kauss, kuru viņam bijis jāpavada, uz ilgāku laiku izslīdējis no redzesloka - pirmā bijusi 2003. gadā, kad tas (tāpat - lidostas darbinieku kļūdas dēļ) nav iekrauts reisā uz Slovākiju. Reuters atgādina, ka 1892. gadā darinātajam kausam ir raibu raibā vēsture - tas aizmirsts sniega kupenā, noslīcināts kanālā, nozagts, izmantots par puķupodu, bērnu kristību trauku un pat vietu, kur salikt saķertās zivis. Stenlija kausa pastāvīgā dzīvesvieta ir Hokeja Slavas zāle Toronto, taču vidēji 200 līdz 250 dienas gadā, tas pavada ceļojumos - kausu uz zināmu laiku drīkst paņemt ikviens no tā attiecīgās sezonas ieguvējiem, tas arī regulāri tiek demonstrēts dažādos ar hokeju saistītos un arī nesaistītos pasākumos.

Svarīgākais