Avakovs: Bīstamais ugunsgrēks tiks likvidēts 12 stundās

© facebook.com

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs savā facobook profilā atklājis jaunāko informāciju par milzu ugunsgrēku naftas bāzē netālu no Kijevas, kurā bojā gājis viens cilvēks, bet cietuši vēl vairāki, tāpat arī trīs cilvēki tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

"Joprojām notiek intensīvi ugunsgrēka dzēšanas darbi. Ugunsdzēsēji pirms stundas nodzēsuši vienu no lielajiem naftas rezervuāriem. Atkārtota sprādziena iespējamība ir minimāla. Tāpat ir ierobežota uguns izplatīšanās iespējamība," tā ministrs ziņo savā facebook profilā.

Tāpat A.Avakovs atklājis, ka jau tuvākajā laikā bīstamo ugunsgrēku varētu izdoties likvidēt: "Speciālisti prognozē, ka ugunsgrēks tiks nodzēsts tuvāko 12 stundu laikā. Ir iesaistīti 3 apgabalu ugundzēsēji un tehnika. Tāpat, vajadzības gadījumā, tiks mobilizēti vēl 500 glābēji un 1000 milicijas darbinieku."

Jau rakstījām, ka aizdegušās vairākas ugunsdzēsēju mašīnas un blakus esošās ēkas. Noorganizēta tuvējo apdzīvoto vietu evakuācija, un desmit kilometru rādiusā ap naftas bāzi dzīvojošie cilvēki uz briesmu laiku tiek pārvietoti citur. Evakuēti simtiem cilvēku.

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs apstiprināja, ka pirmdienas vakarā aizdegusies un otrdienas rītā uzsprāgusi naftas bāze Vasiļkivas ciematā, aptuveni 30 kilometrus no Kijevas.

Avakovs tviterī rakstīja, ka ugunsgrēks ir milzīgs un gājuši bojā ugunsdzēsēji. Vēlāk ministrs paziņoja, ka vairāki ugunsdzēsēji, kas sākotnēji uzskatīti par mirušiem, izvilkti no liesmām dzīvi. Tomēr divi no 30 ugunsdzēsējiem, kas pirmie ieradās notikuma vietā, joprojām ir pazuduši.

Ugunsgrēka laikā nogranduši vairāki sprādzieni.

Aizsardzības ministrija paziņoja, ka tiek īstenoti ārkārtas pasākumi, lai nepieļautu uguns izplatīšanos uz blakus esošo armijas gaisa bāzi, kur atrodas iznīcinātāji "MiG-29" un munīcijas krājumi.

Uz ugunsgrēka vietu devies Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksandrs Turčinovs un Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks.

Turčinovs televīzijā atzina, ka situācija ir nopietna, jo 40 metru attālumā atrodas militārā bāze ar ieroču arsenālu.

Kas izraisījis ugunsgrēku, pagaidām nav zināms. Naftas bāze pieder ukraiņu uzņēmumam "BRSM-Nafta".

Kijevā jau ilgāk nekā nedēļu valda liels karstums, gaisa temperatūrai sasniedzot teju 30 grādus pēc Celsija.

Turčinovs sacīja, ka ugunsgrēkā, visticamāk, vainojama cilvēka kļūda un drošības noteikumu pārkāpšana.

"Bet otra iespēja ir sabotāža," viņš piebilda.

"BRSM-Nafta" preses pārstāvis ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka kopš pagājušā gada augusta pie uzņēmuma objektiem atrasti vairāki spridzekļi.

"Mēs to uzskatām par mēģinājumu izdarīt spiedienu uz uzņēmuma īpašnieku. Viņi gribēja nacionalizēt uzņēmumu, lai to mums atņemtu," AFP norādīja "BRSM-Nafta" preses pārstāvis.