Deps pasmejas par seksīgākā titulu

© Scanpix

Amerikāņu kinoaktieris Džonijs Deps, kuru žurnāls People pērn atzinis par pasaules seksīgāko vīrieti, paziņojis, ka pret šo titulu neizturas īpaši nopietni. Tomēr arī godkāre viņam nav sveša – uzturoties Serbijā, Dž. Deps kopā ar slaveno kinorežisoru Emiru Kusturicu piedalījies sev veltītā pieminekļa atklāšanā.

Balkānu kalnos noslēptajā ciematiņā Drvengradā amerikāņu aktieris bija ieradies, lai piedalītos E. Kusturicas organizētajā mākslas festivālā Kuestendorf, kas, pēc paša serbu režisora apgalvojuma, ir "veltīts filmām, mūzikai un dzīvei", nevis sarkanajiem paklājiem vai citādām ārišķībām.

Festivāls, kura laikā tika izrādītas 29 filmas, ko iesnieguši 18 valstu autori, beidzās vakar, taču Dž. Deps tā norises vietu pameta jau nedēļas nogalē. "Viņš bija mans viesis trīs dienu garumā. Viņš vadīja vairākus seminārus festivāla dalībniekiem, dzēra vīnu, skatījās filmas un apmeklēja pāris vietu, kurās tiks uzņemta lente par Pančo Vilju," sacījis E. Kusturica. Viņš piebildis, ka jau saņēmis Dž. Depa principiālu piekrišanu tēlot galveno varoni filmā par 19. gadsimta leģendāro meksikāņu revolucionāru, un paredzēts, ka darbs pie filmas sāksies jau šogad.

Pirms festivāla Dž. Deps Belgradā tikās ar Serbijas prezidentu Borisu Tadiču, bet pēc tam piedalījās sev veltīta pieminekļa atklāšanā. Kaut gan E. Kusturicas festivāls notiek diezgan neformālā atmosfērā, slavenajam aktierim nav izdevies izvairīties no žurnālistu jautājumiem – mediju pārstāvji mēģinājuši noskaidrot, ko viņš domā par People aptauju, kurā tieši Dž. Depam piešķirts pasaules seksīgākā vīrieša statuss. "Es pat nezinu, kā reaģēt. Es patiešām uzskatu, ka tas bija joks," atbildējis aktieris. Viņš izteicis sajūsmu par E. Kusturicas organizēto festivālu, kura laikā tika atzīmēta arī Jaunā gada iestāšanās pēc vecā jeb pareizticīgo kalendāra. "Šī ir vieta, kur ir visas iespējas komunikācijai, kur notiek tikšanās ar dažādiem cilvēkiem," savu sajūsmu nav slēpis Dž. Deps.