Versaļas pils dārzā uzstādīta "karalienes vagīna"

© scanpix

Indijā dzimušais britu tēlnieks Anišs Kapūrs nesenā intervijā sacījis, ka Versaļas pils dārzā uzstādītajā skulptūrā attēlota "karalienes vagīna", kas pārņem varu.

 

Skulptūra ar nosaukumu "Dirty Corner" ("Netīrais stūris") sastāv no milzīgas tērauda alas un apkārt izvietotiem akmeņiem. Tuneļa ieeja vērsta pret Versaļas pili.

Apmeklētāji varēs apskatīt Kapūra instalāciju no 9.jūnija. Kopumā Versaļas pilī un dārzā izvietoti seši mākslinieka darbi. Skulptūra "Shooting Into the Corner" ("Šāviens stūrī") atgādina telpas stūrī iešļāktas asinis.

Nav zināms, kuru karalieni Kapūrs domājis, taču izskanējis viedoklis, ka tā varētu būt Marija Antuanete. Citi pievērsa uzmanību tam, ka mākslas darbs uzsliets uz "zaļā paklāja" daļas Versaļas pils dārzā.

Versaļas mērs Fransuā de Mazjērs tvītoja, ka Kapūrs esot "pārteicies".

Tikmēr laikraksts "Le Figaro" instalāciju novērtējis pozitīvi, jo skandāli piesaistot vairāk apmeklētāju.

Avīze "Le Parisien" Kapūru nodēvējusi par "ģeniālu provokatoru". Tā piebilda, ka sabiedrību šokējusi vagīnas attēlojuma uzstādīšana tik formālā vidē.

Kapūra darbi Francijā ir populāri. 2011.gadā uz viņa skulptūras "Monumenta" atklāšanu ieradās nepilni 300 000 cilvēku.

Pagājušā gada oktobrī Francijā lielu šoku izraisīja amerikāņu mākslinieka Pola Makārtija skulptūra seksa rotaļlietas formā, kas tika uzslieta Parīzes centrā.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.

Svarīgākais