Latvijas vēstniecība Uzbekistānā piedāvā bezmaksas latviešu valodas kursus

No šī gada 19.janvāra Latvijas vēstniecība Uzbekistānā piedāvā interesentiem iespēju bez maksas apgūt latviešu valodu.

Nodarbības notiks divas reizes nedēļā vēstniecības telpās pēc darba laika beigām. Pirmajā audzēkņu grupā pašreiz ir pieteikušies 19 dažādu valstu pilsoņi. Daļa no tiem ir etniskie latvieši, kuru vecāki pirmskara vai padomju gados ir izceļojuši no dzimtenes. Tāpat starp pirmajiem kursu apmeklētājiem ir arī Latvijas pilsoņu laulātie, jaunieši, kuri plāno studēt Latvijā, kā arī uzņēmēji, kurus ar Latviju saista kopīgi biznesa projekti.Kursi tiek organizēti pateicoties Latvijas vēstniecības darbinieku pašiniciatīvai un tiem netiks tērēti vēstniecības budžeta līdzekļi. Latvijas vēstniecība vēlas savā un kursu apmeklētāju vārdā pateikties Valsts valodas aģentūrai par bezmaksas materiāliem.

Latvijas vēstnieks Uzbekistānā I.Apokins: "Taškentas Luterāņu baznīcas reģistrā 1905.gadā bija iekļauti dati par 150 latviešiem, lai gan mūsdienās, visticamāk, tikai retais no viņu pēcnācējiem apzinās savu latvisko izcelsmi. Tādēļ vēstniecības piedāvātie latviešu valodas kursi ir veids, kā neļaut dažādos laikos Centrālāzijas reģionā ieceļojušo latviešu pēcnācējiem neatgriezeniski zaudēt saikni ar savu vecāku dzimteni. Esmu gandarīts, ka interesi par latviešu valodu ir izrādījuši arī citu tautību cilvēki, kuri savu nākotni vēlas saistīt ar Latviju".

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais