Austrālija neuzņems Āzijas nelegālos imigrantus

© Scanpix

Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots trešdien noraidījis iespēju, ka Kanbera varētu sniegt palīdzību Dienvidaustrumāzijas nelegālo imigrantu izmitināšanā, norādot, ka tas problēmu tikai pasliktinās un "iedrošinās cilvēkus kāpt kuģos".

Austrālija "nedarīs neko, kas varētu jebkādā veidā iedrošināt cilvēkus domāt, ka viņi var kāpt kuģos, ka viņi var sadarboties ar cilvēku kontrabandistiem, lai sāktu jaunu dzīvi", uzsvēra premjers.

"Nē, nē, nē," sacīja Ebots, atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai Austrālija varētu izmitināt imigrantus no Bangladešas un Mjanmas, tostarp islāmticīgos rohindžus, kas sūdzas par vajāšanām pamatā budistu apdzīvotajā Mjanmā.

"Ja mēs veiksim kaut vismazāko darbu, lai iedrošinātu cilvēkus kāpt laivās, situācija ap šo problēmu kļūs sliktāka, nevis labāka," brīdināja premjers.

Austrālijas uzdevums ir darīt visu, lai izbeigtu cilvēku kontrabandu, viņš uzsvēra, norādot, ka atslēga šīs problēmas atrisinājumam ir nelegālo imigrantu kuģu apturēšana.

"Labākais veids, kā to darīt, ir panākt, ka tas top kristālskaidrs - ja jūs kāpjat uz caura kuģa, jūs netiksiet pie tā, kā jūs kārojat, - jaunas dzīves kādā Rietumu valstī," skaidroja Ebots.