POZITĪVI: Latviešu meiteņu bildes iegūst starptautisku atzinību

© Helēna Spridzāne

Divu jaunu latviešu meiteņu uzņemtie attēli, kuros iemūžināta Latvijas daba un Rīga, izpelnījušies starptautisku atzinību un iekļauti National Geographic izdotajā grāmatā, kurā ik gadu tiek apkopoti labākie fotoattēli no visas pasaules.

National Geographic ir pasaulē plaši pazīstams mediju zīmols, kurš specializējies vides jautājumos. Ik gadu šis koncerns veido arī grāmatu, kurā tiek apkopoti fotoattēli no visas pasaules, un šogad starp šiem fotoattēliem ir arī divas bildes, kurās redzama Latvija.

Abu fotogrāfiju iesūtītājas ir divas jaunas meitenes no Latvijas.

Helēnas Spirdzānes uzņemtajā attēlā redzams miglains un valdzinošs Latvijas mežs, savukārt Sigitas Šicas bildē skatāma skaista, rudenīgi miglaina Rīga.

„Atceros to rītu, kad uzņēmu bildi,” stāsta Sigita. Pamodos, lai dotos uz universitāti, bet ārā izskatījās tik burvīgi, ka izlēmu nedaudz pastaigāties un uzņemt dažas bildes. Uz universitāti tajā dienā tā arī neaizbraucu,” smej Sigita.

Jaunās meitenes ir draudzenes un jau kopš mazotnes sapņojušas, ka kādreiz viņu fotogrāfijas varētu iegūt kādu atzinību.

„Jau 8. klasē sēdējām skolas bibliotēkā, lasījām National Geographic žurnālus un sapņojām, ka kādu dienu tur būs izlasāmi mūsu vārdi un redzamas mūsu bildes,” atklāj Sigita un piemetina, ka Helēna, ar fotogrāfēšanu jau pelna sev iztiku.

Abas meitenes par piedalīšanos fotokonkursā saņēmušas arī šī gada 3. aprīlī iznākušo National Georaphic grāmatu, kurā lepni gozējās arī viņu fotogrāfijas.