Ukrainas armijas sagūstītie Krievijas karavīri tiksies ar žurnālistiem

© Scanpix

Pirmdien tiks organizēta Ukrainas armijas Ščastjas pilsētas apkaimē, Luhanskas apgabalā, sagūstīto divu Krievijas karavīru tikšanās ar žurnālistiem, paziņojusi Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Ukrainas armijas gūstā nonākuši divi Krievijas Federācijas Ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes 3.īpašo uzdevumu vienības karavīri.

Kā paziņojis operācijas štāba pārstāvis Andrijs Lisenko, notikusi pretinieka diversiju un izlūkošanas grupas kaujas sadursme ar ukraiņu karavīriem - "parastiem kājniekiem, kas pildīja dienestu".

Karavīru modrība un saskaņotā rīcība ļāva laicīgi pamanīt diversiju un izlūkošanas grupu un vēlāk arī iznīcināt daudzus tās dalībniekus.

"Lielākā daļa grupas gāja bojā, divi karavīri - konkrēti tie ir virsnieks un seržants - nonāca mūsu gūstā. Kaujā viņi abi tika ievainoti," sacīja Lisenko.

Krievijas vadībai neizdosies noslēpt, ka tā mērķtiecīgi sūta savus karavīrus, lai tie nogalina ukraiņus, uzsvēra amatpersona.

"Krievijas Federācijai, šīs valsts vadībai, neizdosies pateikt, ka šie puiši vienkārši iemaldījušies šīs valsts teritorijā. Šie karavīri devās veikt kaujas uzdevumu, devās nogalināt mūsu karavīrus, nogalināt mūsu cilvēkus," sacīja Lisenko.

Jau svētdien preses brīfingā viņš apstiprināja ziņas, ka Ukrainas brīvprātīgo bataljona "Aidar" karotāji valsts austrumos pretterorisma operācijas zonā sagūstījuši divus Krievijas karavīrus.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Patlaban Donbasā atrodas 43 000 nelikumīgo bruņoto formējumu karotāju, arī 9000 Krievijas armijas karavīru, otrdien paziņoja Ukrainas Pretterorisma operācijas štāba komandiera vietnieks Valentīns Fedičevs.

NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs ceturtdien pauda satraukumu par to, ka šobrīd Ukrainas austrumos atkārtojas vecais šablons - prokrieviskie separātisti izmanto ugunspārtraukšanu, lai pastiprinātu spēkus pirms jauna uzbrukuma.

Līdzīga notikumu gaita jau tika pieredzēta Debaļcevē, kur prokremliskie kaujinieki īstenoja uzbrukumu ar Krievijas armijas atbalstu, atgādina Ukrainas telekanāls "1+1".

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Svarīgākais