Publicists: Putins gatavo Krieviju karam

© scanpix

Kaujinieki gatavo resursus pēkšņam uzbrukumam, pierobežā palielinās drošības dienestu aktivitāte, bet visa Krievija dzīvo ar domu par revanšu. Jevgēņijs Kuzmenko - izdevuma „Gordon” publicists uzskata, ka Vladimirs Putins 9.maijā vēl neuzsāks bruņotus iebrukumus, bet gan turpinās krievu tautas „noslēgtības” stiprināšanu.

„Uzreiz teikšu - es nestrādāju Iekšlietu ministrijas struktūrās, izlūkošanas sfērā vai kādā kara bāzē, un man nav piekļuves militārajiem un slepenajiem dokumentiem. Tāpat neuzturu ciešas attiecības ar kādu ģenerāli. Vienīgais kam sekoju līdzi ir notikumi Krievijā un Donbasā. Tas ko es redzu ir mani pārliecinājis - pavasarī vai vasarā, bet konflikta eskalācija no Vladimira Putina puses ir neizbēgama,” tā J. Kuzmenko.

Publicists minējis trīs galvenos iemeslus, kādēļ viņam radies šāds uzskats: pirmkārt, par šādu scenāriju runā cilvēki, kuri ikdienā komunicē ar ar kaujiniekiem un brīvprātīgajiem. Okupētajās teritorijās arvien palielinās Krievijas armijas pārstāvji, tāpat notiek regulāra armijas apakšvienību rotācija, kas ļautu veikt gan uzbrūkošās darbības, gan veiksmīgi aizsargāties.

Otrkārt, Krievijas robežas un pierobežas zonās palielinājusies specdienestu aktivitāte. Kādas pierobežas reģiona gubernators atklāja, ka notiek aktīva kadru vervēšana, lai spētu veikt negaidītu uzbrukumu.

Treškārt, acīmredzami tiek „paaugstināta Krievijas iedzīvotāju temperatūra” - tiek intensīvi un mākslīgi injicēta doma, ka apkārt valda fašisms. Pat pēc zaudējuma Pasaules čempionātā hokejā, pretinieki tiek saukti par nacionāla līmeņa ienaidniekiem. Prezidents Vladimirs Putins ir tiktāl sakāpinājis atmosfēru valstī, ka vairs nav iespēju atkāpties. Tā vietā, lai veiktu svarīgas reformas, iedzīvotājus „baro” ar Ukrainas kara uzvaras dziesmām.

Jau rakstījām, ka Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Svarīgākais