Lietuvā neielaidīs Krievijas prokremlisko motociklistus

© Scanpix

Lietuvas robežsargi līdz 10.maijam neielaidīs valstī nevienu brauciena Maskava-Berlīne dalībnieku, pavēstīts prokremliskā baikeru kluba "Nakts vilki" blogā.

Viens no akcijas dalībniekiem Jurijs Razudalovs stāsta, ka 29.aprīļa vakarā vairāki motociklisti mēģinājuši iebraukt Lietuvā caur robežšķērsošanas punktu Privalka-Raigarda pie Druskininkiem.

"Baltkrievijas pusē mēs neuzkavējāmies pat 15 minūtes. Lietuvieši mūs turēja vairāk nekā divas stundas. Pārbaudīja visu. Pēc tam pienāca un teica: "Puiši, mēs visu saprotam, bet ielaist valstī jūs nevaram. Komanda no augšas. Neielaist līdz 10.maijam. Pēc tam brauciet. Bet tagad, lūk, jums saraksts, izvēlieties jebkuru iemeslu atteikumam". Diviem mūsējiem uzrakstīja oficiālu atteikumu ar formāliem iemesliem," raksta "Nakts vilku" biedrs.

Robežsargi sacījuši, ka tādi rīkojumi doti visos robežšķērsošanas punktos.

"Visi puiši ir vīlušies. Mēs tā gribējām izdarīt iecerēto. Laicīgi plānojām šo motobraucienu. 9.maijā gribējām būt Berlīnē. Lietuvieši teica, ka uz visiem robežšķērsošanas punktiem nosūtīti rīkojumi mūs nelaist," žēlojās Razudalovs.

Kā ziņots, Lietuvas robežsargi pirmdien un otrdien liedza iebraukšanu valstī kopumā astoņiem Krievijas motociklistiem.

Polija aizliegusi "Nakts vilku" braucienu savā teritorijā. Polijas premjerministre Eva Kopača un ārlietu ministrs Gžegožs Shetina šo pārbraucienu nosaukuši par provokāciju.

Krievija Polijai pieprasījusi sniegt paskaidrojumus, kāpēc motociklisti nav ielaisti valstī.

Savukārt Vācija paziņojusi, ka anulējusi motobrauciena dalībnieku Šengenas vīzas.

Prokremliskās motociklistu bandas vadonis Aleksandrs Zaldostanovs, kas pazīstams ar palamu Ķirurgs, otrdien paziņojis, ka tie brauciena dalībnieki, kuriem anulētas Šengenas vīzas, ceļu uz Eiropu neturpinās, bet pastāv iespēja, ka daļa kluba locekļu tomēr veiks ieplānoto maršrutu.

"Nakts vilku" vadonis ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina tiešs sabiedrotais. "Nakts vilki" patrulējuši Krievijas okupētajā Krimā un tur vērsušies pret Ukrainas aktīvistiem, ar to izpelnoties Putina apbalvojumus. Klubs arī atbalstījis aicinājumus anektēt Krimu.

"Nakts vilki" ir arī viens no grupējumiem, kas uzstājas kā Kremļa inspirētās fašistiskās trieciennieku kustības "Antimaidans" dibinātājorganizācija.

Saskaņā ar sākotnējo plānu motociklisti cerēja apmeklēt Minsku, Brestu, Vroclavu, Brno, Bratislavu, Vīni, Minheni un Prāgu, bet noslēgt braucienu 9.maijā Berlīnē.

Svarīgākais