Berlīnē gaidāma četru pušu tikšanās par krīzi Ukrainā

© scanpix

Francijas, Vācijas, Krievijas un Ukrainas ārlietu ministri pirmdien gaidāmi ierodamies Berlīnē, lai pārrunātu aktualitātes pēc februārī panāktās trauslās uguns pārtraukšanas Austrumukrainā.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko 8.aprīlī paziņoja, ka Kijeva vēlas, lai sarunās, kas notiks Normandijas formātā, tiktu apspriesta arī starptautisku miera uzturētāju ieviešana Donbasā.

Porošenko norādīja, ka miera uzturēšanas misijas klātbūtne būtu efektīva konflikta noregulēšanas metode.

Tikmēr Krievijas Ārlietu ministrija 10.aprīlī paziņoja, ka Krievija gaidāmās tikšanās laikā var izvirzīt jautājumu par krievu miera uzturētāju ievešanu Austrumukrainā.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.