SKANDĀLS: Losandželosas policisti brutāli piekauj zirgu zagli

© liveleak.com

ASV noticis kārtējais skandāls saistībā ar policijas vardarbīgo attieksmi pret aizdomās turamajiem. Losandželosas ziņu kanālā KNBC Channel 4 publicēts skandalozs video, kurā skaidri redzams kā vairāki San Bernandinjo apgabala šerifa palīgi brutāli piekauj vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par zirga zādzību, ziņo liveleak.com

Jāpiezīmē, ka video redzams, ka vīrietis neizrāda nekādu pretošanos, taču saņem neskaitāmus sitienus un spērienus.

Atgādinām, ka 8. aprīlī ASV Dienvidkarolīnas štatā, baltādainam policistam izvirzītas apsūdzībasmelnādaina vīrieša slepkavībā.

33 gadus vecais policists pēc notikušā apgalvoja, ka šāvis uz 50 gadus veco vīrieti, jo baidījies par savu dzīvību. Viņš sacīja, ka melnādainais vīrietis parastas ceļu satiksmes pārbaudes laikā atņēmis viņam elektrošoka ierīci.

Jau rakstījām, ka pagājušā gada augustā Fērgusonā ASV Misūri štatā kāds policists nošāva neapbruņotu melnādaino pusaudzi, kas izraisīja valsts mēroga protestus. Par līdzīgiem gadījumiem tika ziņots arī citviet, kur baltādainie policisti līdz šim nekad netika apsūdzēti melnādaino aizdomās turēto nāvē.

Pasaulē

Novēroto savvaļas dzīvnieku populācijas 50 gadu laikā ir samazinājušās vidēji par 73% - tas ir brīdinājuma signāls par pieaugošu izmiršanas risku un veselīgu ekosistēmu potenciālu izzušanu, uzsvērts "Dzīvās planētas ziņojumā 2024"' (Living Planet Report 2024).