BBC atmasko Krievijas tv melus par nogalinātu bērnu

© Scanpix

Britu telekanāla BBC žurlānisti atmaskojuši trīs Krievijas telekanālu melus par kādu 10 gadus vecu meitenīti Doņeckā, kura it kā gājusi bojā apšaudē.

Tā kā teroristu pārņemtajā Doņeckas reģionā tiek pārraidīti tikai Krievijas televīzijas kanāli, vietējiem iedzīvotājiem nav bijuši alternatīvi informācijas iegūšanas avoti. Savukārt Krievijas mediji vienā balsī ziņojuši par kādu mazu meitenīti, kura nogalināta apšaudē. BBC ziņu komanda mēģinājusi noskaidrot kaut ko vairāk par notikušo, taču negaidīti nonākusi strupceļā.

Runājot ar vietējiem iedzīvotājiem un pat morga vadītāju, žurnālisti  noskaidrojuši, ka neviens nav redzējis šo meiteni vai viņas mirstīgās atliekas. Arī kāda krievu žurnāliste apliecinājusi, ka it kā nogalinātā meitenīte ir izdomāta.

Krievijas televīzijas kanāls NTV atzinis, ka pārraidīto informāciju ieguvis no pašpasludinātās Doņeckas Tautas republikas pārstāvju uzstāšanās, savukārt pārējie nav snieguši nekādas atbildes uz BBC jautājumiem.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.