Pāvests nosoda islāmistu sarīkoto slaktiņu Kenijas universitātē

© scanpix

Pāvests Francisks piektdien nosodījis islāmistu sarīkoto slaktiņu Kenijas universitātē, kur tika nogalināti 147 studenti.

"Dziļi apbēdināts (..) Svētais Tēvs sūta savas lūgšanas un pauž garīgo tuvību upuru ģimenēm un visiem kenijiešiem šajā sāpīgajā laikā," teikts vēstulē, ko Vatikāna valsts sekretārs Pjetro Parolins Lielajā piektdienā nosūtījis Kenijas Katoļu bīskapu konferences prezidentam.

"Kopā ar visiem labas gribas cilvēkiem pasaulē Viņa Svētība nosoda šo bezjēdzīgās brutalitātes aktu un lūdz", lai tie, kuri to pastrādājuši, mainītos savās sirdīs, norādīts vēstulē.

Kā ziņots, islāmistu teroristiskā grupējuma "Shabaab" kaujinieki ceturtdien ap saullēktu iebruka Moi universitātes pilsētiņā Garisā, kas atrodas aptuveni 350 kilometrus uz austrumiem no Nairobi.

Drošības spēkiem universitātes teritoriju izdevās atbrīvot tikai vēlu vakarā, kad dzīvību bija zaudējuši jau 147 studenti.

Ar "Al Qaeda" saistītā grupējuma "Shabaab" pārstāvis Šeihs Ali Muhameds Rage aģentūrai AFP krīzes laikā telefoniski pavēstīja, ka teroristi no sagrābtajiem ķīlniekiem nošķīruši kristiešus un citus, kas nav islāmticīgie, ļaujot musulmaņiem doties prom.

Viņš paziņoja, ka uzbrukums esot atriebība par Kenijas bruņoto spēku iesaistīšanos karadarbībā Somālijā.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais