Atrastā "Germanwings" "melnā kaste" ir bojāta

© scanpix

Vācijas zemo cenu aviokompānijas "Germanwings" pasažieru lidmašīnas "Airbus A320" katastrofas vietā atrastā "melnā kaste" ir bojāta un nosūtīta uz Parīzi, paziņoja izmeklēšanai tuvu stāvošs avots, piebilstot, ka tas ir pilotu kabīnes balss ierakstītājs.

Izmeklētājiem jāatrod arī otra "melnā kaste" ar lidojuma datiem, kas ir nepieciešami katastrofas cēloņu noskaidrošanai.

Vācijas lidsabiedrība "Lufthansa" šobrīd uzskata, ka tās meitasuzņēmuma "Germanwings" lidmašīnas avārija bija negadījums, bet citas teorijas būtu pieņēmumi.

Trešdien katastrofas vietu plāno apmeklēt Francijas prezidents Fransuā Olands, Vācijas kanclere Angela Merkele un Spānijas premjers Marjano Rahojs.

Otrdien Francijas Alpu dienvidos nogāzās Vācijas zemo cenu aviokompānijas "Germanwings" pasažieru lidmašīna "Airbus A320" ar 150 cilvēkiem. Aviokatastrofā izdzīvojušo nav, atzina Francijas transporta valsts sekretārs Alēns Vidalī. Lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Diseldorfu Vācijā.

Kā paziņoja "Germanwings", lidmašīna astoņas minūtes strauji samazinājusi augstumu, līdz ietriekusies zemē. Pirms sadursmes lidmašīna sākusi bremzēt. Pēc ekspertu teiktā, ir iespējams lidmašīnas salona hermetizācijas zudums, kā arī iespējams, ka piloti gribējuši nosēdināt lidmašīnu tuvējā lidostā.

Katastrofas vietā otrdien atrastas 12 lielas atlūzas, bet fragmenti izmētāti aptuveni desmit hektārus lielā teritorijā. Pēc ekspertu teiktā, tas norāda uz to, ka lidmašīna nav uzsprāgusi gaisā, bet lielā ātrumā ietriekusies kalna nogāzē.