Ukrainas mediji spītīgi apgalvo - Janukovičs jaunākais ir miris

© Scanpix

Ukrainas eksprezidenta jaunākais dēls patiešām ir miris, ziņo Ukrainas ziņu aģentūra NBN, pamatojoties uz Ukrainas politiķu sacīto un tās rīcībā esošu videomateriālu.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks  Antons Gerašķenko apstiprinājis – Ukrainas bijušā prezidenta Viktora Janukoviča jaunākais dēls svētdien traģiski miris, pakļūstot zem ledus Baikāla ezerā.

Tīmekļa ziņu vietne NBN vēstīja, ka par traģēdiju sociālajā tīklā paziņojis Janukoviča ģimenes draugs Mihails Pavļivs, kā arī Ukrainas politiķis Nestors Šufričs, bijušā prezidenta Janukoviča sabiedrotais, atklājis, ka Krievijā gājis bojā Janukoviča dēls. Tāpat šobrīd pieejams video materiāls, kurā redzams kā uz ezera ledū ielūzt automašīna. 

Iepriekš ziņots, ka mašīnā, kurā atradies Ukrainas eksprezidenta dēls bijuši vēl pieci cilvēki, kuriem izdevies izglābties. Ukrainas ziņu aģentūra NBN arī norāda – Viktora Janukoviča jaunākā aizraušanās vienmēr esot bijusi saistīta ar sporta automobiļiem un ātruma pārsniegšanu. Viņa aizraušanās esot bijusi sporta auto un liels ātrums.

Interesentiem piedāvājam noskatīties video materiālu no it kā notikuma vietas:

Tikmēr par spīti tam, ka Ukrainas Ārlietu ministrija lūgusi Krieviju apstiprināt Viktora Janukoviča jaunākā nāvi Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija neapstiprina Ukrainas mediju ziņoto, ka Janukoviča jaunākais dēls būtu noslīcis Baikālā.

Ministrijas pārstāvis norādīja, ka oficiālas informācijas pagaidām nav. Ukrainas Ārlietu ministrija ir vērsusies ar lūgumu pēc informācijas Krievijas tiesībsargājošajās iestādēs un sazinājusies ar Ukrainas konsulātu Novosibirskā, bet pagaidām saņemtas tikai pretrunīgas ziņas pa telefonu. Viņiem sacīts, ka bojāgājušais esot Krievijas pilsonis. Sākotnēji ziņots, ka bojāgājušajam bijis tāds pats uzvārds kā Ukrainas eksprezidentam, bet pēcāk jau minēts pavisam cits uzvārds.

"Mirušo un bojāgājušo vidū noteikti nav cilvēka ar uzvārdu Janukovičs," saskaņā ar aģentūras TASS vēstīto paziņojis Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas Baikāla glābšanas dienesta preses pārstāvis.

Tomēr arī Krievijas sniegtā informācija liecina, ka piektdien Baikālā zem ledus pakļuvusi automašīna "Volkswagen", kurā atradušies seši cilvēki. Automašīnas vadītājs gājis bojā, bet pārējiem izdevies izglābties.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.

Svarīgākais