PĀRSTEIDZOŠI: Vīrietis atgriežas radioaktīvajā zonā, lai parūpētos par zvēriņiem

© buzzfeed

Kad 2011. gada 11. martā pēc zemestrīces sākās radiācijas noplūde Japānā esošajā Fukušimas kodolreaktorā, visi iedzīvotāji 20 kilometru rādiusā tika evakuēti, tomēr cilvēka mazie draugi – dzīvnieki palika vieni un pamesti radiācijas skartajā zonā.

Tomēr viens cilvēks, 55 gadus vecais japānis Naoto Matsumura, nevarēja par zvēriņiem aizmirst. Naoto kādreiz strādāja reaktorā un tika evakuēts kā viens no pirmajiem, bet jau esot drošībā Naoto iedomājās par daudzajiem dzīvniekiem, kuri palikuši vieni paši. Nespēdams pieņemt tik daudzu dzīvnieku bojāeju Naoto atgriezās radiācijas skartajā zonā.

„Kad atgriezos, lai aplūkotu dzīvniekus es atradu ļoti daudzus jau mirušus – tie bija miruši no slāpēm un bada, pieķēdēti pie saviem aplokiem,” atklāj Naoto. Tagad drosmīgais japānis jau četrus gadus dzīvo pamestajā zonā un aprūpē dzīvnieciņus un zonu pamet vien retu reizi, lai sniegtu kādu lekciju vai piedalītos kādā preses konferencē par dzīvnieku tiesībām.

Japānas valdība jau vairākas reizes brīdinājusi Naoto par radiācijas sekām un aicinājusi viņu pamest Fukušimas reaktora teritoriju, tomēr Naoto par to tik smej un saka, ka viņam ir svarīgākas lietas par ko raizēties

Informācija sagatavota pēc buzzfeed.com

Svarīgākais