Turcija izsūtījusi 1170 cilvēkus, jo tie gribējuši pievienoties "Islāma valstij"

© Scanpix

Turcijas varasiestādes izraidījušas no valsts 1170 ārzemniekus, kas gribējuši pievienoties džihādistu grupējumam "Islāma valsts", piektdien paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

"Mēs viņus aizturējām un nosūtījām atpakaļ. Darīsim tā arī turpmāk, ja [ārvalstu specdienesti] ar mums sadarbosies un mūs informēs. Atbilstoši mūsu Ārlietu ministrijas datiem personu sarakstā, kurām sakarā ar aizdomām par līdzdalību teroristu organizācijās ir aizliegta ieceļošana Turcijā, ir 12 520 cilvēki. Mēs no valsts esam deportējuši 1170," preses konferencē Ankarā paziņoja prezidents.

Nevienam nav tiesību apsūdzēt Turciju, ka ārvalstu kaujinieki izmanto Turcijas teritoriju iekļūšanai Sīrijā, ja Turcijas varasiestādēm netiek nodrošināta izlūkošanas informācija par šīm personām, uzsvēra Erdogans.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un ar "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Sīrijas valdība jau no nemieru sākuma uzstāj, ka tai nākas cīnīties nevis ar demokrātijas un brīvības tīkotājiem, bet ar bruņotiem islāma radikāļiem, kas saņem atbalstu no ārvalstu patroniem.

"Islāma valsts" ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Svarīgākais