Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Anglijā laulāts pāris kopā "nomet" 186 kg

© dailymail.co.uk

Iedvesmojošs stāsts nāk no Anglijas, kur kāds laulāts pāris bija aizrāvies ar neveselīgu un mazkustīgu dzīvesveidu, taču, pēc vairākiem apkaunojošiem notikumiem, spēja atgriezties normālās sliedēs un pat izpelnīties atzinību.

Savulaik laulātajam pārim bija normāls svars, taču tad abi briti mainīja dzīvesveidu. No sākuma Leslija un Kriss atmeta smēķēšanu. "Mēs atmetām smēķēšanu, to aizvietojot ar dažādām uzkodām, piemēram - čipsiem, sviestmaizēm un pupiņām. Tajā pašā laikā mēs iegādājāmies vēl vienu auto, kas nozīmēja vien to, ka ar kājām mēs gandrīz nekur vairs negājām," tā par savu dzīvesveidu pirms tievēšanas stāsta Kriss.

"Kad mūsu māju pameta bērni, mēs aizrāvāmies ar ēšanu un bieži vien dzērām vīnu," atklāja L. Hatčinsone.

Drīz vien situācija kļuva nekontrolējama un Leslija Hatčinsone sāka bažīties par savu laulāto draugu Krisu Klotjē, jo milzīgā svara dēļ viņam bija radušās smagas elpošanas problēmas un pastāvēja risks, ka vīrietis varētu miegā nosmakt. 51 gadīgā Krisa svars bija 186 kg, viņš cieta no elpošanas traucējumiem, tādēļ viņa sieva baidījās, ka kādu dienu vīrs var nepamosties.

Lai vai kā, lietas mainījās 2010. gada vasarā, kad Kriss piedzīvoja pamatīgu apkaunojumu pēc tam, kad viņa svaru neizturēja koka krēsls. Vēl vairāk - šķembas no salūzušās mēbeles iedūrās vīrieša kājā, radot iekaisumu un asins saindēšanos.

Jāpiezīmē, ka neilgi pēc šī nepatīkamā atgadījuma vīrietis iekļuva vēl vienā apkaunojošā situācijā- Kriss nespēja apmeklēt viesnīcas numuriņa dušas kabīni, jo fiziski tajā neietilpa.

Viss mainījās pēc kāda ārsta apmeklējuma, kurš bija organizācijas "Slimming World" biedrs. Mediķis ieteica Krisam pievienoties un mēģināt atbrīvoties no liekā svara.

Pēc pievienošanās svara nomešanas organizācijai "Slimming World" pāris kopā ir zaudējis vairāk kā 138 kg, izpelnoties "Gada pāris 2015" atzinību.

"Tiklīdz kā mēs pievienojāmies organizācijai, bijām pārsteigti par silto sagaidīšanu un laipno attieksmi. Šobrīd jau ar nepacietību gaidu katru nākamo tikšanos," tā Kriss.

Sākot sekot organizācijas izstrādātajai ēšanas programmai, pāris strauji zaudēja svaru.

Jāpiezīmē, ka arī Krisa veselības problēmas ir atrisinājušās. "Mēs vairs nevēlamies savā uzturā lietot uzkodas un neveselīgu pārtiku, mums ļoti garšo paštaisītie ēdieni," tā pāris.