Putins pēc desmit dienu pauzes plāno parādīties sabiedrībā

© scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien ieplānojis atkal parādīties sabiedrībā pēc negaidīti ilgas desmit dienu prombūtnes.

Putinam pirmdien Sanktpēterburgā ieplānota tikšanās ar Kirgizstānas prezidentu Almazbeku Atambajevu. Kremļa pārstāvis apliecinājis AFP, ka tikšanās patiešām notiks.

Pēdējo reizi 62 gadus vecais Putins sabiedrībā redzēts 5.martā preses konferencē ar Itālijas premjerministru Mateo Renci.

Pagājušajā nedēļā viņš atcēla vairākus iepriekš plānotus pasākumus, tostarp braucienu uz Kazahstānu un plānoto sadarbības līguma parakstīšanu ar Dienvidosetiju.

Viņa neparasti ilgā prombūtne radījusi daudz spekulāciju par šīs pazušanas iemesliem. Tika izteiktas versijas, ka Krievijas prezidents atkal kļuvis par tēvu, ka viņš gāzts pučā Kremlī, ka viņš saslimis, ka viņam veikta plastiskā operācija vai viņš miris.

Krievijas sociālajos medijos, kas ir pēdējais vārda brīvības bastions valstī, strauji izplatījušies dažādi "melni" joki un ārkārtīgi populāra tviterī kļuva atzīme #Putinumer (#Putinsmiris).

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstījis, ka Putins ir pie labas veselības un baumas nosaucis par "marta trakumu".

Neatkarīgais interneta televīzijas kanāls "Doždj" svētdien, atsaucoties uz avotiem, ziņoja, ka Krievijas prezidents saslimis ar gripu un devies uz savu rezidenci ziemeļos pie Valdaja ezera.

Krievija šonedēļ atzīmē pirmo gadadienu kopš steigā sarīkotā referenduma Ukrainai piederošajā Krimā, pēc kura pussala tika pievienota Krievijai.

Putins svētdien demonstrētajā dokumentālajā filmā paziņoja, ka Krimas dēļ, ja vajadzēs, Krievija turēs gatavībā kodolieročus.

Svarīgākais