VAI TRAUKSME? Latvieši tviterī raizējas par Putina izsludināto mobilizāciju

© Scanpix

Tikko medijos parādījusies ziņa, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins izdevis rīkojumu par kaujas gatavības izsludināšanu Ziemeļu flotē, kā arī atsevišķās Rietumu kara apgabala karaspēka vienībās, satraukusi Latvijas iedzīvotājus, kuri savas bažas pauž sociālajā tīklā twitter.

Kā šodien vēstīja ziņu aģentūra "Interfax", Krievijā sākušās kaujas gatavības pārbaudes, kas attiecas uz 38 000 karavīru, 3360 kaujas tehnikas vienībām, 41 kuģi, 15 zemūdenēm, 110 lidmašīnām un helikopteriem.

Pārbaude sākusies plkst.8 pēc Maskavas laika (plkst.7 pēc Latvijas laika). Atbilstoši, Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu teiktajam negaidītā Krievijas Bruņoto spēku pārbaude ilgs piecas dienas. Šī ziņa, gan, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir atradies, gan ka Krievijā sākta spēku mobilizācija, izsaukusi pārsteigumu un uztraukumu arī Latvijas iedzīvotājos. Daži vēršas pie Latvijas armijas ar jautājumu, kā tā uz šo reaģēs, citi ironizē, ka jākurbulē Latvijas armijas īpašumā esošie trīs tanki un jādodas Latvija aizsargāt, lai pēc 50 gadiem nebūtu jautājuma „bija vai nebija” okupācija un vēl citi pauž nožēlu, par Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina atrašanos.

Mārtiņš Kalaus ‏@kalaus_m  51m51 minutes ago

Vai @Latvijas_armija uz šo kā reaģēs? Путин поднял по тревоге Западный военный округ и Северный флот

Jānis Taurēns ‏@jtaurens  58m58 minutes ago

Ahā, Putins ir klāt un sācis strādāt ..trauksme RIETUMU kara apgabalā .. mācības

Mārtiņš Kalaus ‏@kalaus_m  41m41 minutes ago

@jsilakalns Katram palikt savā vietā:))) Vismaz izšaut vienu zalvi, lai pēc 50 gadiem nesaka, ka nebija okupācijas...

Jānis Silakalns ‏@jsilakalns  43m43 minutes ago

@kalaus_m ko Tu iesaki viņiem darīt? kurbulēt tos 3 tankus un abus miglošanas kukuruzņikus? vai laisties lapās? :)

Svarīgākais