UDD: Kaujinieku Doņeckas štābu vada Krievijas ģenerālmajors

© Scanpix

Ukrainas Drošības dienests (UDD) ir saņēmis ticamu informāciju par to, ka militārajā agresijā pret Ukrainu piedalās Krievijas Aizsardzības ministrijas augstākā komandsastāva kadru virsnieki, bet kaujinieku Doņeckas štābu vada Krievijas armijas ģenerālmajors Aleksejs Zavizons, sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja UDD priekšsēdētāja padomnieks Markijans Lubkivskis.

"Cita starpā ir noskaidrots, ka ar mērķi uz laiku okupētajās Doņeckas apgabala teritorijās koordinēt militārās darbības ar Krievijas nelikumīgo bruņoto formējumu pārstāvju piedalīšanos (kā kadru, tā algotņu), īstenot minēto spēku vispārējo pavēlniecību operatīvā štāba formātā ar Krievijas kara tehnikas, kā arī radiolokācijas un skaņas izlūkošanas kompleksu iesaistīšanu, Doņeckā no 2015.gada janvāra pamata pavēlniecības sastāvā rotācijas komandējuma gaitā atrodas štāba priekšnieks Krievijas pilsonis ar iesauku Alagirs," norādīja padomnieks.

Tas ir Narvā, Igaunijā, 1965.gada 13.maijā dzimušais ģenerālmajors Aleksejs Zavizons.

"Atbilstoši saviem pienākumiem tieši Alagirs ir persona, kas Doņeckas apgabala okupētajās teritorijās ir atbildīga par artilērijas, daudzstobru reaktīvās artilērijas sistēmu, smagā bruņojuma, kā arī kaujinieku dzīvā spēka un Krievijas karavīru manevrēšanu kauju īstenošanas svarīgākajos virzienos. Viņa tiešā vadībā notikušas visvērienīgākās un visasiņainākās Ukrainas pilsētu, arī Kramatorskas un Mariupoles, apšaudes," norādīja Lubkivskis.

Zavizona iespējamais aizstājējs Ukrainā ir ģenerālmajors Andrejs Guruļevs, piebilda amatpersona.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Ignorējot pamiera vienošanos, Krievijas algotņi un karavīri uzbruka stratēģiski svarīgajai Debaļcevei, bet šobrīd Krievijas bruņotie spēki jau tiek koncentrēti pie Mariupoles.

 

Pasaulē

Grozies, kā gribi — centrālā dzelzceļa stacija un autoosta ir galvaspilsētas vizītkarte, ko daudzi ceļotāji ierauga pirmo, ceļojot ar sabiedrisko transportu. Šajā ziņā Latvija darījusi pareizi, neīstenojot iepriekš izskanējušās idejas, kuras paredzēja Rīgas autoostas pārvietošanu uz Pārdaugavu. Šoreiz esam mācījušies no svešām kļūdām!

Svarīgākais