Zemestrīce Haiti tūkstošiem bojāgājušo; nav ziņu par Latvijas iedzīvotājiem

© Scanpix

Postoša septiņas balles spēcīga zemestrīce otrdien skārusi Haiti galvaspilsētu Portoprinsu, nodarot lielu postažu un raisot bažas, ka gājuši bojā simtiem cilvēku.

"Pēc mūsu domām, upuru skaits būs mērāms simtos," pavēstīja vietējais ārsts.

Glābšanas darbus apgrūtina apstāklis, ka dažas minūtes pēc zemestrīces nabadzīgajā salā pārtrūka sakari.

"Portoprinsas centrs ir nopostīts, tā ir katastrofa," sacīja vietējais iedzīvotājs Pjērs.

Pēc citu iedzīvotāju teiktā, zemestrīce, kura ilgusi 60 sekundes, nav pasargājusi nevienu divu miljonu iedzīvotāju lielās pilsētas daļu.

Pazemes grūdienā smagi cietusi ANO misijas galvenā mītne un ar lielu daļu personāla nav izdevies nodibināt kontaktus.

Vietējie mediji ziņo, ka zemestrīcē nodarīti smagi postījumi prezidenta pilij, parlamentam, katedrālei un vairākām ministrijām.

Pagaidām nav saņemtas ziņas, ka Haiti, kur zemestrīcē izpostīta galvaspilsēta Portoprensa un tās apkārtne, atrodas Latvijas iedzīvotāji, šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" informēja Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Rets Plēsums.

Gadījumā, ja radi vai paziņas vēlas uzzināt vai sniegt kādu informāciju, tiem jāsazinās ar ministrijas konsulāro departamentu.

ASV ģeoloģiskais dienests (USGS) pavēstīja, ka pēc sākotnējām aplēsēm zemestrīces spēks bija 7,3 balles un tās epicentrs atradies 16 kilometru attālumā no galvaspilsētas. Zemestrīce notikusi plkst.23.53 pēc Latvijas laika.

Svarīgākais