Beness Aijo: Ukrainā darbojas 50 "latviešu sarkanie strēlnieki"

© facebook, Beness Aijo

Skandalozais Latvijas Republikas pilsonis Beness Aijo medijam „Вести сегодня” atklājis, ka Donbasā atrodas jauniešu grupējums no Baltijas valstīm, kurš sevi dēvē par „Jaunajiem Latviešu sarkanajiem strēlniekiem,”.

Šodien, avīzē „Вести сегодня” lasāms raksts, kurā Beness Aijo ar sociālo tīklu palīdzību ziņo krievu valodā rakstošajai avīzei par interesantu faktu. Proti, ka Donbasā kopa ar viņu it kā atrodas 50 jaunieši no Baltijas valstīm. B. Aijo gan neprecizē, kuru valsti cik jauniešu pārstāv, tomēr viņš norāda – jaunieši sevi dēvē par „Jaunajiem Sarkanajiem Latviešu strēlniekiem,”. Tā pat  rakstā iespējams izlasīt informāciju par, to cik labi B. Aijo jūtas Ukrainā.

Pats B. Aijo šo avīzes rakstu ir nofotografējis un pārpublicējis savā Facebook profilā ar atsauci uz avīzi „Вести сегодня”. Interesanti, būtu arī noskaidrot, kā Ukrainā esošais B. Aijo savā īpašuma būs ieguvis Latvijā iznākošā „„Вести сегодня” numuru.

Latviešu Strēlnieki bija latviešu karavīri, kas Latviešu strēlnieku pulku sastāvā piedalījās 1. pasaules kara, Latvijas brīvības cīņu un Krievijas Pilsoņu kara kaujās. Kopumā astoņos strēlnieku pulkos dienēja aptuveni 60 000 kareivju. Pēc lielinieku organizētās Oktobra revolūcijas 1917. gada rudenī latviešu strēlnieku daļas saglabāja disciplīnu un to komandieris pulkvedis Jukums Vācietis no 1918. gada 4. septembra līdz 1919. gada 8. jūlijam bija pirmais Sarkanās armijas virspavēlnieks.  6. aprīlī pēc Brestļitovskas miera līguma nosacījumiem 2. latviešu strēlnieku divīzija tika izformēta un izveidota Latviešu strēlnieku divīzija kā Sarkanās armijas daļa Jukuma Vācieša vadībā, kuras sastāvā ietilpa deviņi strēlnieku pulki, kavalērijas pulks, vieglās un smagās artilērijas bataljoni un aviācijas daļa. Padomju valdības apsardzi Kremlī līdz 1918. gada septembrim veica īpaši izveidotais 9. Latviešu strēlnieku pulks.

Informācija sagatavota pēc lv.wikipedia.org

Pasaulē

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Svarīgākais