No Debaļceves izvesti 167 ievainoti Ukrainas karavīri

© Scanpix

No Doņeckas apgabala Debaļceves, kur notika sīvas cīņas Ukrainas armijas un Krievijas atbalstīto kaujinieku starpā, uz Artemivsku izvesti 167 ievainoti ukraiņu karavīri, trešdien sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja Ukrainas parlamenta deputāts, bataljona "Donbass" komandieris Semens Semenčenko.

"Atbilstoši situācijai, kāda tā ir šobrīd, uz Artemivsku no Debaļceves izvesti 167 ievainotie. Daudzi kritušie netika paņemti. Kopējais skaits man nav zināms. Dzīvības ceļš ir brīvs, nododam citām apakšvienībām," teikts paziņojumā.

"Tā nav liecība Krievijas pārspēkam, tā ir liecība tautas armijas masveidīgajai varonībai un armijas augstākās vadības kliedzošajai nekompetencei, lai neteiktu vairāk," norādīja Semenčenko.

Mediji iepriekš vēstīja, ka Artemivskas morgā nogādāti vairāki desmiti nogalināto, kas dzīvību zaudēja pie Debaļceves.

Tikmēr teroristi virs Debaļceves pacēluši Jaunkrievijas karogu, vēsta Krievijas Pirmais kanāls. Karogs pacelts virs kādas deviņstāvu mājas Ļeņina ielā.

Kā skaidro teroristi, "tieši tur atradās Ukrainas armijas snaiperi un uguns koriģētāji".

Ukrainā iesūtītos Krievijas algotņus un karavīrus Debaļcevē komandē Krievijas Sauszemes spēku komandiera vietnieks ģenerālleitnants Aleksandrs Ļencovs, liecina Krievijas žurnālistu uzņemtie videoieraksti.

Eiropas Savienība prokremlisko kaujinieku uzbrukumu Debaļcevei nodēvējusi par Minskas līgumu "nepārprotamu pārkāpumu".

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi sarunās Minskā ceturtdien vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

 

Pasaulē

Lietuvas sarunas ar Vācijas bruņojuma rūpniecības uzņēmumu "Rheinmetall" par munīcijas ražotni turpinās, tādēļ tās būvniecības Radvilišķu rajonā, valsts ziemeļos, sākums varētu aizkavēties, paziņoja Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.

Svarīgākais