Somija: Krievijas un Rietumu pretimstāvēšana var turpināties vēl ilgi

© scanpix

Šī brīža Krievijas un Rietumu pretimstāvēšana var turpināties vēl ilgi, teikts Somijas Ārlietu ministrijas ziņojumā par situāciju drošības jomā.

"Krievija ar savām darbībām Ukrainā ir pārkāpusi starptautiskās tiesības un Eiropas drošības fundamentālos principus," teikts ziņojumā. "ES un ASV ieviesa sankcijas pret Krieviju, kuras, cerams, novedīs pie izmaiņām Krievijas politikā."

"Attiecības starp Krieviju un Rietumiem šobrīd raksturo neuzticība un sadarbības perspektīvas ir pasliktinājušās. Lai arī Somija cer uz attiecību uzlabošanos, esošā problemātiskā situācija var turpināties ilgu laiku," norāda ministrija.

Ziņojumā arī uzsvērts, ka Krievijas politika ir novedusi pie spriedzes reģionā, it īpaši pie kaujas gatavības pastiprināšanas visā Baltijas jūras un Ziemeļeiropas reģionā.

Kā norāda ministrija, galvenā valsts drošības garantija ir dalība ES, taču vienlaikus tiek atzīmēta arī pastiprinātā sadarbība ar NATO.

"Somijai, ja tā to gribēs, arī ir iespēja iesniegt pieteikumu dalībai NATO," teiks ziņojumā.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais