Vērtē iespējas Latvijai uzņemties "vadošās valsts" lomu kravu tranzītā uz Afganistānu

Pagarināts termiņš ziņojuma iesniegšanai premjeram Valdim Dombrovskim (JL) par Latvijas iespējām uzņemties "vadošās valsts" lomu nemilitāru kravu tranzīta nodrošināšanai uz Afganistānu, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Ziņojums varētu tikt pabeigts šonedēļ.

LETA jau ziņoja, ka pērnā gada decembra sākumā ar Dombrovska rīkojumu tika izveidota darba grupa, lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar iespēju Latvijai uzņemties "vadošās valsts" lomu nemilitāru kravu tranzīta nodrošināšanai caur Latviju uz Afganistānu ISAF (International Security Assistance Force) misijas atbalstam.

Darba grupai uzdots izvērtēt iespējas noslēgt ģenerālo vienošanos ar komersantiem minēto pakalpojumu nodrošināšanai.

Darba grupu vada Aizsardzības ministrijas (AM) Krīzes vadības departamenta direktors, politiskais direktors Jānis Garisons. Tajā arī strādā pārstāvji no AM, Satiksmes ministrijas, Ārlietu ministrijas, Aizsardzības īpašumu valsts aģentūras, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kā arī Dombrovska padomniece ārlietu jautājumos Solveiga Silkalna.

Darba grupai uzdots izstrādāt priekšlikumus dotā uzdevuma izpildei un aizsardzības ministram iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā attiecīgu informatīvo ziņojumu par komersantiem, ar kuriem varētu tikt noslēgta minētā vienošanās, kā arī par nepieciešamajiem resursiem tranzīta nodrošināšanai caur Latviju.

Pasaulē

Rainai Ņištai jau sajucis palīdzības vešanas reižu skaits no Latvijas uz fronti — vairāk nekā simts. Pēdējās reizes bijušas uz Pokrovsku, kur dienē Rainas jaunais vīrs un kur viņa ar domubiedriem palīdz 151. atsevišķajai mehanizētajai brigādei.

Svarīgākais