Krievijas propaganda pat laika ziņu pārraidēs

© tjournal.ru/

Ziņu kanāls „Krievija24” trešdien veltījis veselu laika ziņu pārraidi tam, lai saviem skatītājiem pastāstītu, kā laika apstākļi palīdzējuši PSRS armijai uzvarēt fašistisko Vāciju.

Raidijumā „Laika ziņas24” tiek plaši runāts par to, kā migla traucējusi pacelties gaisā vācu lidmašīnām, un kā pateicoties tam Sarkanajai armijai izdevies diennaktī noiet vairāk kā 20 kilometrus un sasniegt Berlīni.

Visvairāk padomju karavīriem esot palīdzējis anticiklons, kurš esot akumilējis dūmus no ugunsgrēkiem Vācijas pilsētās, tādēļ virs Berlīnes esot izveidojies smogs, un traucējis vācu aviācijai, kamēr uz zemes bijis jūtams padomju armijas pārsvars. „Skrupulozie vācieši nepārtrauca meteoroloģiskos novērojumus pat pirms pašas kapitulācijas,” tiek stāstīts raidījumā.

Pārraidē arī minēts, ka laiks neesot bijis patīkams. Gaiss bijis mitrs, miglains, un vēss, bet tas nav traucējis sarkanajai armijai. Kā atzīmē „Krievija24” kanāla vadītāja: „Ar šāda ziņu izlaiduma palīdzību mēs varam nedaudz skaidrāk izjust, ko nācās pārdzīvot mūsu vectēviem tajā laikā.”

Jocīgo ziņu pārraidi raidījuma vadītāja noslēdza atgādinot saviem skatītājiem par to, ka ieņemt Maskavu vāciešiem traucējusi tieši 1942. gada bargā ziema. Vācieši nav bijuši sagatavoti tik aukstam laikam un arī vācu tehnikai pie tik zemas temperatūras radās dažādas problēmas. „Laiks diktē savus noteikumus, neļausim tam mūs pārsteigt,” nobeigumā uzsvērusi žurnāliste.

Šī neparastā un jocīgā laika ziņu pārraide, kad februārī tiek stāstīts par laika apstākļiem maijā, kurš pagājis pirms 70 gadiem, satraukusi un izbrīnijusi sociālo tīklu lietotājus, kuri nav spējuši saprast tās jēgu.