Olands un Merkele dosies vizītē uz Kijevu un Maskavu

© Scanpix

Francijas prezidents Fransuā Olands un Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien ieradīsies vizītē Kijevā, lai iepazīstinātu ar jaunu iniciatīvu Ukrainas krīzes izbeigšanai, un pēc tam piektdien dosies uz Maskavu.

"Es kopā ar Angelu Merkeli izlēmām nākt klajā ar jaunu iniciatīvu. Šodien dienas otrajā pusē mēs dodamies uz Kijevu. Mēs izteiksim jaunus piedāvājumus konflikta noregulējumam Ukrainā un tie būs balstīti uz valsts teritoriālās vienotības saglabāšanu. Šodien mēs to apspriedīsim ar Ukrainas prezidentu, bet piektdien dosimies uz Maskavu tikties ar Krievijas prezidentu," preses konferencē paziņoja Olands.

Kā ziņots, ceturtdien vizītē Ukrainā ieradās ASV viceprezidents Džo Baidens.

Pasaulē

Ilggadējs laikraksta “The Washington Post” žurnālists, divkāršs Pulicera prēmijas laureāts (1973. un 2002. gadā), Votergeitas skandāla (kā rezultātā 1974. gadā atkāpās toreizējais ASV prezidents Ričards Niksons) “uzracējs” (kopā ar Karlu Bernstīnu) Bobs Vudvords nesen laida klajā savu jaunāko grāmatu – “Karš”. Tajā viņš dienu pa dienai atsedz ASV politiskās vadības rīcību gan pirms, gan pēc Krievijas uzsāktā pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Svarīgākais