ŠOKĒJOŠI: Teroristu izdarības okupētajā Vuheļiriskā

© youtube.com

Internetā klejo pašu „Jaunkrievijas” kaujinieku izplatīts video, kurā skatāms, kā kaujinieki ieņem Vuheļiriskas pilsētu.

Paši teroristi video nosaukuši par : Pilnīga  Vuheļiriskas attīrīšana. Video redzams, kā prokrieviskie kaujinieki slapstās pa pilsētu, apšauda daudzdzīvokļu mājas, brauc pa pilsētas ielām ar tankiem un pārmeklē dzīvojamās ēkas.

Kā ziņots 30. janvārī prokremliskie kaujinieki, uzbrukumā Ukrainas valdības spēkiem izmantojot tankus, ieņēmuši Doņeckas apgabala Vuhļehirskas pilsētu.

"Vuhļehirsku kontrolē teroristi. Daži mūsu atbalsta punkti vēl turas. Uzbrukums notika vakar, pēc artilērijas apšaudes pretterorisma operācijas spēku pozīcijām tika dots trieciens ar tankiem," teikts paziņojumā.

Kā norādīja bataljona "Donbass" komandieris un Ukrainas parlamenta deputāts Semens Semenčenko vairāku nedēļu laikā kaujinieku vienības iefiltrējušās pilsētā, izliekoties par mierīgajiem iedzīvotājiem, un uzbrukušas no aizmugures.

„Vuhļehirskā atrodas ienaidnieka bruņutehnika, dzīvojamos namos izvietotas snaiperu pozīcijas, pilsēta aktīvi tiek nocietināta,” atzina Semenčenko.