Norvēģijā grib aizliegt dāvanu došanu ubagiem

© scanpix

Atbilstoši Norvēģijā izstrādātam ubagošanas apkarošanas likumprojektam, kas šobrīd nodots apspriešanai, par naudas, pārtikas un pajumtes piedāvāšanu bezpajumtniekiem turpmāk var draudēt līdz gadam cietumā.

Likumprojekta sākotnējais mērķis bija aizliegt bezpajumtnieku ubagošanu, tomēr tagad tajā paredzēti arī sodi par naudas un cita veida palīdzības sniegšanu bezpajumtniekiem.

Ir nepieciešams noteikt sodus tiem, kas palīdz ubagiem, jo policijai ir vajadzīgas pilnvaras, lai vērstos pret tiem, kas vada ubagošanas tīklus kā organizētu biznesu, sacīja Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Vīdars Briens-Kārlsens.

"Tas tā ir tāpēc, ka daļa no tā, no kā mēs gribam tikt vaļā, tiek aktīvi organizēta. Mums policijai ir jāpiešķir juridiskas pilnvaras, lai tā varētu vērsties pret cilvēkiem, kas organizē ubagu nokļūšanu šeit, bieži vien pat lielās grupās," skaidroja amatpersona.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais