Putins piedāvājis Merkelei Ukrainas konfliktu risināt "pēc Čečenijas scenārija"

© Alexei Nikolsky/RIA Novosti/AP

Brisbenas pārrunās Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins esot piedāvājis Vācijas kanclerei Angelei Merkelei Ukrainas konfliktu risināt pēc "Čečenijas scenārija". Kā raksta Financial Times, V. Putins piedāvājis Kijevai pielietot tieši tādu pašu politiku kā savlaik Krievija pielietoja pret Čečeniju - piesolot autonoma apgabala statusu un investējot milzīgus līdzekļus.

Kā ziņo izdevums, "mācītāja meitai no Austrumvācijas", apveltītai ar dziļu godīguma sajūtu, šāds Ukrainas konflikta risinājuma variants šķitis nepieņemams. Faktiski V. Putina piedāvājums A. Merkeli ir šokējis.

Jāpiezīmē, ka pēc šī V. Putina ierosinājuma izmainījusies arī A. Merkeles komunikācija, jo Vācijas kanclere bijusi krietni piezemētāka savos publiskajos izteicienos. Tāpat pēc šīs sarunas krietni pasliktinājušās abu valstu līderu savstarpējās attiecības.

"Starp Putinu un Merkeli nekad nav bijušas īpašas attiecības, kā mēdz runāt diplomātu sabiedrībā. Viņi viens otru ir neieredzējuši jau ilgāku laiku, un, neskatoties uz ieguldīto darbu, šajā jomā nekas nav mainījies," atklāj kāds anonīms avots Kremlī.

Kā raksta Financial Times, pārrunas Austrālijā ir bijis pagrieziena punkts Rietumu un Krievijas attiecībās.

Eiropas Savienība un ASV nav spējuši nodrošināt mieru Ukrainā, kā arī izmainīt V. Putina politiku, taču vismaz vienā jomā panākta vienprātība - sankciju noteikšanā. 

Svarīgākais