Irānā apšaudīta opozīcijas politiķa automašīna

Irānas ziemeļos, Kazvīnas pilsētā, piektdien apšaudīta bruņota automašīna, kurā atradās viens no opozīcijas līderiem, bijušais parlamenta spīkers Mehdi Karubi, paziņots viņa viņa partijas tīmekļa lapā. Cietušo apšaudē gan nav.

Karubi pilsētā apmeklēja nogalināto opozīcijas protestētāju piemiņas ceremoniju, vēstī vietne "sahamnews.org".

"Aptuveni 500 basidži (zemessargi) un apkārtnes ciematu iedzīvotāji aplenca celtni, kurā viņš atradās, un uzbruka tai ar akmeņiem, izsitot logus," teikts publikācijā mājaslapā. Pēc četrām stundām beidzot iejaucās policijas specvienības, lai Karubi varētu tikt laukā no ēkas.

"Kad viņa automašīna sāka braukt, tā cieta uzbrukumā, nonāca ieroču ugunīs. Tomēr vienīgi logi ir cietuši, jo tas bija bruņots automobilis," skaidro publikācijas autori.

"Mani miesassargi neatbildēja ar pretuguni, jo atšķirībā no uzbrucējiem viņiem būtu jāstājas tiesas priekšā un jāatbild uz apsūdzībām," sacīja Karubi.

No uzbrucēju puses bija dzirdami saukļi islāmiskā režīma un valsts augstākā līdera, ajatolas Ali Hamenei, atbalstam.

"Mūsu pilsētā nav vietas liekuļiem," sauca sapulcējušies, lietojot noniecinošo terminu, kā oficiālajā Teherānas leksikā tiek dēvēti ārpus likuma izsludinātie nemiernieki "Tautas mudžahedīni".

Konservatīvajā tīmekļa vietnē "rajanews.com", kas ir tuva valdības aprindām, teikts, ka Karubi autokolonnu pūlis apmētājis ar akmeņiem. Publikācijā nav minēts, ka būtu arī raidīti šāvieni.

"Vairāki tūkstoši sadusmotu cilvēku aplenca ēku, kurā atradās Karubi," norāda konservatīvo tīmekļa vietne. "Policijas specvienības vairākkārt centās izlauzties cauri pūlim līdz Karubi automašīnai, kas beidzot notikumu vietu varēja pamest, akmeņu, tomātu un olu krusas pavadīta."

Pasaulē

Ja mēra augstumu virs vidējā jūras līmeņa, tad 8849 metrus augstais Everests, kas atrodas uz Tibetas un Nepālas robežas, noteikti ir pasaulē augstākais kalns, tomēr, ja mēra kalnu no tā pamatnes līdz virsotnei, 10 211 metrus augstais Mauna Kea, neaktīvs vulkāns Havaju salā, Everestu uzvar, raksta CNN.

Svarīgākais