Krievija Ukrainai pieprasa pārtraukt uguni un atvilkt bruņojumu

© Scanpix

Ukrainai Donbasa frontēs nekavējoties jāpārtrauc uguns un no frontes līnijas jāatvelk smagais bruņojums, trešdien pieprasīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

"Mums jau ir vienošanās ar nemierniekiem par smagās artilērijas atvilkšanu no frontes līnijas," viņš sacīja.

Ministrs arī no jauna pauda Maskavas prasību, lai Kijeva sāk tiešas sarunas ar Maskavas finansētajiem un apbruņotajiem kaujiniekiem.

Vienlaikus no Ukrainas tiek saņemtas ziņas, ka promaskavisko spēku pozīcijas Doņeckas un Mariupoles apkaimē tiek nostiprinātas ar jaunām tanku vienībām un Ukrainas armijas vienībām uzbrūk Krievijas bruņoto spēku regulārās daļas.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Pasaulē

Donalds Tramps sola izbeigt karu Ukrainā 24 stundas pēc savas uzvaras vēlēšanās, bet vienīgā iespēja ievērot šo termiņu ir paziņot par padošanos, intervijā laikrakstam “Politico” sacīja bijušais NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Svarīgākais