Aptauja: Pēc Parīzes teroraktiem palielinājusies Olanda popularitāte

© Scanpix/AP

Pēc traģiskajiem teroraktiem Parīzē ievērojami palielinājusies Francijas prezidenta Fransuā Olanda popularitāte, liecina pirmdien publiskotie aptaujas rezultāti.

Olanda reitings pakāpies par 21 procentpunktu, sasniedzot 40%, liecina sabiedriskās domas pētniecības institūta IFOP aptauja.

Vēl tikai pirms pāris nedēļām prezidenta popularitātes reitings bija noslīdējis līdz rekordzemam līmenim, tautai paužot neapmierinātību ar bezdarbu un ekonomiskajām problēmām.

Pēc teroraktiem palielinājusies arī Francijas premjerministra Manuela Valsa popularitāte. Premjera reitings sasniedzis 61%.

Bruņoti islāmisti - brāļi Šerifs un Saīds Kuaši - 7.janvārī Parīzē iebruka žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijā, noslepkavojot 12 cilvēkus. Uzbrukuma gaitā šāvēji klieguši "Allāhs ir dižens" un "Mēs esam atriebuši pravieti".

Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā pēdējo 40 gadu laikā.

Savukārt 8.janvārī Monrūžā, uz dienvidiem no Parīzes, Amedijs Kulibali, kurš esot pazinis brāļus Kuaši, nošāva policisti, bet 9.janvārī Parīzē iebruka košera veikalā, nogalinot četrus cilvēkus.

Kulibali un brāļi Kuaši 9.janvārī policijas operāciju gaitā tika likvidēti.

Traģiskie notikumi šokēja Franciju un visu pasauli, aktualizējot jautājumus par vārda un izpausmes brīvību un cīņu pret terorismu.

Pasaulē

Ja mēra augstumu virs vidējā jūras līmeņa, tad 8849 metrus augstais Everests, kas atrodas uz Tibetas un Nepālas robežas, noteikti ir pasaulē augstākais kalns, tomēr, ja mēra kalnu no tā pamatnes līdz virsotnei, 10 211 metrus augstais Mauna Kea, neaktīvs vulkāns Havaju salā, Everestu uzvar, raksta CNN.