Turčinovs: Kaujinieku bruņojumā Donbasā ir 542 tanki

Krievijas un teroristisko spēku bruņojumā Donbasā ir 542 tanki, ceturtdien paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) sekretārs Oleksandrs Turčinovs.

Pēc viņa teiktā, līdzās tankiem kaujinieku bruņojumā ir arī 990 kaujas bruņumašīnu, 694 artilērijas sistēmas, tostarp četri taktisko raķešu kompleksi "Točka-U", un līdz 57 zenītraķešu kompleksiem.

Donbasa okupētajā daļā kaujinieku rindās atrodas vairāk nekā 36 000 cilvēku, no kuriem 8500 ir Krievijas regulārā karaspēka karavīri, pavēstīja Turčinovs.

Viņš arī norādīja, ka neizslēdz pilna apmēra kara sākšanos. Saskaņā ar NDAP rīcībā esošo informāciju pie Ukrainas-Krievijas robežas posma pilnā kaujas gatavībā atrodas 52 000 Krievijas karavīru ar ievērojamu uzbrukuma potenciālu. Pēc Turčinova teiktā, šiem spēkiem ir vairāk nekā 300 tanku, vairāk nekā 1800 kaujas bruņumašīnu, vairāk nekā 750 artilērijas sistēmu, līdz 360 kaujas lidmašīnu un uzbrukuma helikopteru.

Ukrainas valdības pretterorisma operācijas pārstāvis sakariem ar presi Andrijs Lisenko iepriekš ceturtdien paziņoja, ka atsevišķās Donbasa apdzīvotajās vietās novērota Krievijas karavīru klātbūtnes un militārās tehnikas apjoma palielināšanās.

Pēdējās dienās prokrievisko kaujinieku un Krievijas iesūtīto karavīru aktivitāte Donbasā ievērojami pastiprinājusies.

Pasaulē

Donalds Tramps sola izbeigt karu Ukrainā 24 stundas pēc savas uzvaras vēlēšanās, bet vienīgā iespēja ievērot šo termiņu ir paziņot par padošanos, intervijā laikrakstam “Politico” sacīja bijušais NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Svarīgākais