Lietuvas medijam draudēts "jūs drīz mirsiet kā Parīzē"

© delfi.lt

Kaimiņvalstī Lietuvā pret portāla “Delfi.It” galveno redaktori Moniku Garbačjuskaiti – Budrenei vērsti nāves draudi. Šorīt Lietuvas redakcija saņēmusi vēstuli ar nāves draudiem un tai pievienotu nezināmas izcelsmes pulverveida vielu.

Tā ziņoportāls bizness.lv

Kā vēsta kaimiņvalstu medijs, vēstulē, kura adresēta portāla “Delfi.lt” galvenajai redaktorei Monikai Garbačjuskaitei-Budrenei, krievu valodā rakstīts “Drīz mirsiet kā Parīzē”, kā arī uz lapas piezīmēts zārks. Vēstulei pievienots arī maisiņš ar nezināmas izcelsmes pulverīti.

Pašlaik nezinot to, cik liels ir bīstamības risks, redakcijā notikusi cilvēku evakuācija un tā slēgta līdz piektdienas rītam.

Pārbaudot minēto informāciju, portāls nra.lv pārliecinājās, ka interneta lappusē www.delfi.lt atrodama informācija gan par saņemtajiem draudiem, gan arī ir ievietots saņemtās vēstules attēls.

Jāpiebilst, ka 9. janvārī Tallinā, reaģējot uz telefoniski saņemtajiem draudiem, izdevumu "Delfi" un "Eesti Päevaleht" redakciju drošības garantēšanai tika nolīgti papildu apsargi.

 Policija ERR apstiprinājusi, ka ir saņemts iesniegums par draudiem, kas pausti pēc kādas publikācijas parādīšanās portāla "Delfi" krievu versijā.

"Informācija par apsardzes pastiprināšanu atbilst patiesībai," laikrakstam "Postimees" atzina "Delfi" krievu versijas galvenā redaktore Jūlija Rodina.

Svarīgākais