Vācijā ekstrēmisti uzbruk policijas iecirknim

© google

Aptuveni 50 cilvēku liela banda uzbrukusi kādam vietējam policijas iecirknim Leipcigā un pielaidusi uguni patruļmašīnai.

Izteiktas aizdomas, ka tas bijis politiski motivēts noziegums.

Divi policisti, kas tobrīd atradās Konevicas iecirknī, nav cietuši, taču vandaļi nodarījuši desmitiem tūkstošu eiro lielus zaudējumus.

Vācijas policija ceturtdien paziņoja, ka iepriekšējā naktī notikušais uzbrukums ildzis tikai pusminūti, bet pēc tam bandīti, kuru sejas sedza kapuces, nozuduši tumsā.

Tīmeklī parādījies anonīms paziņojums, kurā teikts, ka uzbrukums saistīts ar kāda policijas aizturētā Sjerraleones pilsoņa nāvi 2005.gada 7.janvārī.

Šis Sjerraleones pilsonis pirms desmit gadiem tika dzīvs sadedzināts policijas kamerā, un tā arī nav noskaidrots, kas par to atbildīgs.

"Kruķi, jūsu saudzēšanas statuss ir atcelts," teikts anonīmajā paziņojumā. "Mēs pret jums izturēsimies ar tādu pašu cieņas trūkumu un vardarbību, kādu jūs izmantojat pret bēgļiem."

Spriežot pēc uzbrukuma motīviem un stila, tajā varētu būt vainojami kreisie ekstrēmisti.

"Šāds vardarbīgs izlēciens pret atsevišķu sociālo grupu ir nepieņemams. Valsts darīs visu, lai vainīgos sauktu pie tiesas," reaģējot uz uzbrukumu, paziņojis Saksijas federālās zemes iekšlietu ministrs Markuss Ulbigs.