Policija pēc pakaļdzīšanās pie Parīzes ielenkusi divus aizdomās turamos

© scanpix

Piektdien policija Parīzes ziemeļaustrumos sākusi dzīties pakaļ automašīnai ar diviem aizdomās turamajiem, kuri varētu būt uzbrukumu žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijai sarīkojušie brāļi, pakaļdzīšanās laikā izcēlusies apšaude, ziņo avoti policijā.

Pakaļdzīšanās izvērtusies uz 2.nacionālās automaģistrāles nepilnas 48 stundas pēc uzbrukuma žurnālam, kurā tika noslepkavoti 12 cilvēki. Aizdomās turamo vajāšana noslēgusies mazā pilsētiņā Damertēnengēlā aptuveni 12 kilometru attālumā no Šarla de Golla starptautiskās lidostas.

Aizdomās turamie ielenkti mazā tipogrāfijā CTD, viņi sagrābuši vienu ķīlnieku, paziņoja izmeklēšanai tuvu stāvošs avots.

Pirms pakaļdzīšanās aizdomās turamie Monaņīsenfelisitā nolaupīja automašīnu "Peugeot 206" un tās īpašniece esot viņus atpazinusi kā policijas meklētos brāļus Šerifu un Saidu Kuaši.

Pakaļdzīšanās un ķīlnieku krīze izvēršas rajonā, kurā policija koncentrējusi aizdomās turamo meklējumus.

Kā pavēstīja Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs, šobrīd notiek policijas operācija, lai "neitralizētu vainīgos, kas pirms divām dienām pastrādāja gļēvulīgo uzbrukumu".

Pēc ministra teiktā, ir "gandrīz droši", ka ēkā industriālajā rajonā pie Parīzes ielenktie aizdomās turētie ir uzbrukumu "Charlie Hebdo" sarīkojušie brāļi.

Kā paziņoja Kazenēvs, mobilizēti 80 000 drošības spēku darbinieku un svētdien Parīzē notiks starptautiska tikšanās, lai spriestu par cīņu pret terorismu.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais