Girgensons triumfē fanu balsojumā

© Scanpix

Beidzies līdzjutēju balsojums par NHL visu zvaigžņu spēles starta piecnieku sastāviem, un, kā jau iepriekš bija paredzams, vecā gada pēdējās dienās nekādas būtiskas izmaiņas balsojumā nenotika un to pārliecinoši uzvarēja Bufalo Sabres centra spēlētājs Zemgus Girgensons no Latvijas! Par divdesmitgadīgo uzbrucēju nobalsots 1 574 896 reizes, un viņš ir tikai trešais latviešu hokejists, kurš ir izpelnījies šādu līdzjutēju atbalstu!

Ilgu laiku Ziemeļamerikas hokeja aprindas atradās šoka stāvoklī – praktiski no pirmās balsojuma dienas pārliecinošs līderis bija pasaules labākajā hokeja līgā vēl neuzspīdējušais Bufalo Sabres uzbrucējs Zemgus Girgensons. Līdz balsojuma beigām Girgensons šajā sezonā bija aizvadījis 39 spēles, kurās tik vien spējis sakrāt kā 20 rezultativitātes punktus (9+11). Šis NHL fenomens ātri vien tika atkosts. Statistiķi aprēķināja, ka ārzemju balsotāju skaits, salīdzinot ar 2012. gadu, pieaudzis par 7000%!!! Šajā gadījumā par ārzemniekiem ir jāuzskata Latvija, jo tieši mūsu zemē notika aktīvākā balsošanas kampaņa par vienīgo tautieti šajā līgā Zemgu Girgensonu. Vēlamais ir panākts, un Zemgus ir kļuvis par pirmo latvieti, kurš uzvarējis līdzjutēju balsojumā un būs tikai trešais, kurš spēlēs All Stars spēlē.

Pirmajā sešniekā līdzās Girgensonam iebalsoti pieci Čikāgas Blackhawks spēlētāji – uzbrucēji Patriks Keins (1 232 201 balsis), Džonatans Teivzs (1 217 210), aizsargi Dankans Keits (1 198 173), Brents Sībroks (1 016 992) un vārtsargs Korejs Kraufords (1 099 504). Kopsummā reģistrēti vairāk nekā 35 miljoni balsu, kas ir par 52% vairāk nekā pirms diviem gadiem.

Agrāk NHL visu zvaigžņu spēlēs ir piedalījušies tikai Sandis Ozoliņš un Artūrs Irbe. Ozoliņš šo godu ir izpelnījies septiņas reizes un sešos gadījumos ticis iebalsots starta piecniekā – pa reizei Rietumu un Austrumu konferencēs un vēl četras reizes pasaules izlasē. Sanda rezultatīvākā spēle bija pati pirmā 1994. gadā, kad viņš atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli. Kopā viņam zvaigžņu spēlēs divi vārti un sešas piespēles un divas soda minūtes (2000. gadā).

Artūrs Irbe starp zvaigznēm bijis divas reizes – 1994. gadā kopā ar Ozoliņu pārstāvēja Rietumu izlasi, bet 1999. gadā – pasaules izlasi. Pēdējā spēlē Irbe uzvarēja vārtsargu konkursā, kurā atvairīja 14 no 16 metieniem.

2015. gada All Stars spēle notiks 24. un 25. janvārī Kolumbusā, bet pārējie spēles dalībnieki tiks nosaukti 10. janvārī.

Svarīgākais