Izceltas AirAsia lidmašīnas 40 pasažieru mirstīgās atliekas

© Scanpix/AFP

Indonēzijas gaisa spēki, turpinot svētdien pazudušās „AirAsia” pasažieru lidmašīnas meklējumus, šaurumā starp Sumatras un Kalimantānas salām ir pamanījuši atlūzas, un izcēluši 40 cilvēku mirstīgas atliekas, vēsta France - Presse.

Ūdeņos pamanītas lainera pasažieru durvis un kravas durvis.

Kā ziņots, veicot pazudušā lidsabiedrības "AirAsia" lainera meklēšanu, otrdien no gaisa tika pamanīti priekšmeti, kas varētu liecināt par lidmašīnas katastrofu.

"Mēs pamanījām aptuveni desmit lielus priekšmetus un daudzus mazus, baltus priekšmetus, kurus nevarējām nofotografēt," preses konferencē pavēstīja Indonēzijas gaisa spēku pārstāvis.

Priekšmeti pamanīti desmit kilometrus no vietas, kur 8501.reisa lidmašīna tika pēdējo reizi fiksēta uz radara ekrāniem.

Svētdien pazudušās aviokompānijas "AirAsia" lidmašīnas meklēšana Indonēzijā atsākusies otrdienas rītā. Glābēju lidmašīnas un kuģi apsekoja daudz plašāku areālu, nekā sākotnēji ietvēra lidmašīnas maršruts.

Laineris „Airbus A320” ar 162 cilvēkiem bija ceļā no Surabajas Indonēzijā uz Singapūru. Tas pazuda no radaru ekrāniem 40 minūtes pēc pacelšanās. Iepriekš pilots lūdza atļauju mainīt maršrutu, lai apietu negaisa rajonu. Tiek pieļauts, ka lidmašīnā iespēris zibens.

Svarīgākais