Krievija pagarinājusi apcietinājumu Igaunijas KaPo darbiniekam Kohveram

© err.ee

Maskavas Lefortovas rajona tiesa 29. decembrī pagarinājusi Krievijā spiegošanā apsūdzētā Igaunijas Drošības policijas (KaPo) darbinieka Estona Kohvera apcietinājuma termiņu līdz 5.aprīlim, vēsta Krievijas mediji.

Iepriekš tika izteikti pieņēmumi, ka Kohvers varētu tikt apmainīts pret bijušo KaPo darbinieku Vladimiru Veitmanu, kas 2013. gadā tika notiesāts uz 15 gadiem par sadarbību ar Krievijas specdienestiem.

Kohvera advokāts Jevgeņijs Aksjonovs, kuru iecēlusi Krievija, stāstīja, ka Igaunijas Drošības policijas darbinieks ir lūdzis viņam nodot Jaunā gada sveicienus Igaunijai un pateikties valstij par līdz šim pausto atbalstu. 

Aksjonovs stāstīja, ka Igaunijas ārsts otrdienas rītā tiksies ar Kohveru un pārbaudīs viņa veselības stāvokli, izmantojot cietuma aprīkojumu. Igaunijas konsuls būs klāt tikšanās laikā.

Igaunijas Drošības policija iepriekš paziņojusi, ka 5.septembra rītā ap pulksten deviņiem Igaunijas dienvidaustrumos Veru apgabalā netālu no Luhamā robežkontroles punkta neidentificētas personas no Krievijas nolaupīja Igaunijas Drošības policijas darbinieku Kohveru, kurš vācis informāciju, kas saistīta ar pārrobežu noziedzību, un aizveda viņu uz Krieviju. Pirms nolaupīšanas tika konstatēta iejaukšanās operatīvajos radiosakaros un dūmu granātas raidīšana no Krievijas teritorijas.

Savukārt FDD 5.septembrī paziņoja, ka Pleskavas apgabalā pie robežas ar Igauniju aizturējis Igaunijas Drošības policijas darbinieku Kohveru un novērsis aģentūras darbības veikšanu Krievijas teritorijā.

Krievijā Kohvers apsūdzēts spiegošanā, par ko viņam draud 10-20 gadi cietumā. Kohvers šīs apsūdzības noliedz.

Svarīgākais