Atsākta pazudušās "AirAsia" lidmašīnas meklēšana

© scanpix

Atsākta pazudušās aviokompānijas "AirAsia" lidmašīnas meklēšana, pirmdien paziņojušas amatpersonas.

Lidmašīna "Airbus A320-200" ar 162 cilvēkiem, tai skaitā 17 bērniem, bija ceļā no Indonēzijas uz Singapūru, kad svētdien ap plkst.6.20 (plkst.1.20 pēc Latvijas laika) pazuda no radaru ekrāniem.

Balstoties uz radaru pēdējām noteiktajām lidmašīnas koordinātām, Indonēzijas amatpersonas uzskata, ka lidaparāts, visticamāk, iekritis jūrā.

Tādā gadījumā lidmašīnas atrašanās vietu būs grūti noteikt, jo Indonēzijas dienestiem trūks nepieciešamā aprīkojuma, atzina meklēšanas aģentūras vadītājs Bambangs Sulistio.

Svētdien Indonēzijas gaisa kara spēku lidmašīnas pārmeklēja Javas jūru uz dienvidrietumiem no Indonēzijas Kalimantānas provinces piekrastes, bet šodien meklēšana paplašināta, ietverot arī Kalimantānas provinces rietumu daļu un Banku Belitunu.

Meklēšanā iesaistījušās arī Singapūra un Malaizija, kas katra nosūtījušas transporta lidmašīnu un trīs kuģus.

"AirAsia" nekad nav zaudējusi lidmašīnas, bet reģiona aviācijas nozare šogad pieredzējusi traģiskus notikumus - martā lidojumā no Kualalumpuras uz Pekinu pazuda Malaizijas nacionālās lidsabiedrības "Malaysia Airlines" lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem, bet cita šīs pašas aviokompānijas lidmašīna tika notriekta jūlija vidū prokremlisko kaujinieku kontrolētajos Ukrainas austrumos. Katastrofā dzīvību zaudēja visi 298 cilvēki, kas atradās reisa Amsterdama-Kualalumpura lidmašīnā.

Svarīgākais