Francijā sniega dēļ uz kalnu ceļiem iestrēgušas daudzas mašīnas

© Scanpix/AP

Francijas austrumu un ziemeļaustrumu daļās spēcīga sniegputeņa dēļ desmitiem tūkstošu automašīnu iestrēgušas kalnu ceļos, vēsta ārzemju mediji.

 Kaut arī meteoroloģiskais dienests iepriekš brīdinājis par iespējamajiem sniegputeņiem, tomēr daudzi slēpotgribētāji devušies uz kalnu slēpošanas trasēm neskatoties uz bīstamajiem laika apstākļiem. Ceļu apsaimniekotāji, savukārt, nespēj pietiekami ātri tikt galā ar izveidojušos situāciju, kuru vēl nerisināmāku padara ceļu malās pamestās daudzās automašīnas.

 Izēras departamentā kāds smagās mašīnas vadītājs nav ticis galā ar stūri un mašīna pa slideno ceļu noslīdējusi no 200 metrus augstas kraujas, negadījumā bojā gājis automašīnas vadītājs, tās pasažieris par laimi izdzīvojis. Ardešā auto sadursmē ar auobusu gājis bojā auto vadītājs.

Tā kā sniegputenis turpinās tad situācija uz ceļiem aizvien apsliktinās. 19 Francijas departamentos jau izsludināts oranžais bīstamības kods, vēja brāzmas Atlantijas okeāna piekrastē un Lamanša šaurumā sasniedz pat 44 metri sekundē.

Kā prognozē sinoptiķi, tad iespējams līdz dienas beigām sniega segas biezums sasniegs pat metru biezumu.

Pasaulē

Kamēr ASV gatavojas spēcīgajai viesuļvētrai “Miltons”, brīdinājums tiek nosūtīts arī Eiropas iedzīvotājiem. Otrdien vētra "Kirk" sasniedza Eiropas Rietumus un sociālajos tīklos ir nonākuši attēli no Spānijas, kur vētra jau sākusi plosīties, vēsta tv3.lt.