Kaujinieki diennakts laikā 87 reizes apšaudījuši Ukrainas spēkus

© Scanpix

Promaskaviskie kaujinieki diennakts laikā 87 reizes apšaudījuši Ukrainas spēkus, izmantojot artilēriju, mīnmetējus un raķešu sistēmas "Grad", svētdien paziņoja pretterorisma operācijas preses centrs.

Īpaši aktīvi kaujinieki darbojas Luhanskā, Doņeckā un Debaļcevā, kā arī apšaudīti daudzi ciemati ap Luhansku, kur nogalināti mierīgie iedzīvotāji.

Aizvadītās diennakts laikā Ukrainas austrumos nogalināti pieci civiliedzīvotāji un vēl desmit ievainoti. Šīs nedēļas laikā kaujinieku veiktajās apšaudēs dzīvības zaudējuši kopumā deviņi civiliedzīvotāji.

Pēc Ukrainas pretterorisma operācijas centra novērtējuma, promaskaviskie kaujinieki apzināti apšauda mierīgo iedzīvotāju apdzīvotās vietas, tādā veidā atriebjoties par atbalsta trūkumu.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji svētdien apstiprināja Ukrainas bruņoto spēku iepriekš ziņoto, ka Ukrainas teritorijā no jauna no Krievijas iebraukusi liela tanku un kravas automašīnu kolonna.

EDSO ziņo, ka kolonā kopumā atrodas 60 transporta līdzekļi - tanki, kravas automašīnas ar munīciju un dzīvo spēku, kā arī degvielas autocisternas.

Pasaulē

“Parasti Lietuvas tauta ļoti atbalsta prezidentu, bet kritizē premjeru un valdību. Rodas trīšanās, spriedze. Grūti pateikt, vai tas ir labi vai nē. No otras puses, ja valdībā iekļūst kādi tumši spēki, tad prezidents ir kā garants, lai tiem neļautu pārāk izvērsties,” intervijā “Neatkarīgajai”, komentējot pašreiz Lietuvā notiekošās parlamenta vēlēšanas, teic lietuviešu politologs Toms Dapkus.

Svarīgākais