Miljonu mārciņu vērto stikla pāreju pār Tauera tiltu Londonā sasit ar alus pudeli

© publicitātes

Tikai pirms divām nedēļām atklāto pāreju ar stikla grīdu, kas savieno Tauera tilta torņus, ar tukšu alus pudeli netīšām sasitis kāds oficiants, vēsta The Telegraph.

Lielbritānijas galvaspilsētas pazīstamākā būve 10. novembrī ieguva pirmo no divām plānotām pastaigu platformām ar caurspīdīgu grīdu, bet darbi pie otras platformas noslēdzās tikai 1. decembrī.

Nelaimīgais oficiants, kurš apkalpoja viesus kādas kompānijas korporatīvajā pasākumā, netīšām no paplātes nogāzis tukšu alus pudeli. Stikla grīda ieplīsusi un sagruvusi, meistariem nācies steidzīgi mainīt stikla sekciju, lai tūristi un citi pilsētas viesi varētu atkal vērot interesanto skatu no pārejas.

"Mēs esam šokēti, ka kas tāds atgadījās tieši nedēļu pēc pārejas atklāšanas, bet droši varam teikt, ka pārfeja tik un tā ir droša apmeklētājiem," norāda Tauera tilta direktors Kriss Irli.

Vienu miljonu sterliņu mārciņu (aptuveni 1,28 miljoni eiro) vērtā projekta ietvaros izbūvēto caurspīdīgo grīdu veido seši rūdīta stikla paneļi, no kuriem katrs ir 11 metrus garš, 1,8 metrus plats un sver vismaz pustonnu. Caur tiem interesenti var ne vien uzlūkot 42 metrus zemāk esošo Temzas upi, bet arī no neierasta skatpunkta vērot, kā norit Tauera tilta pacelšana. Stikla grīda uzstādīta, inženieriem pārliecinoties, ka tā ir pilnīgi droša apmeklētājiem jebkādos apstākļos.

Tauera tilta būvniecība noslēdzās 1894. gadā, un tas tika uzcelts ar nolūku risināt satiksmes problēmas Londonā. Abus tilta torņus savienojošajām pārejām savulaik bija praktiska funkcija: tās ļāva Temzu šķērsot gājējiem, kamēr tilts bija pacelts. Tomēr lielākā daļa ļaužu šīs ejas izmantoja nelabprāt, tādēļ ar laiku tās tika slēgtas.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais